Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Stationer läggs ned

NORRKÖPING
Återvinningsstationerna i Ljunga och vid Ica-affären i Östra Husby måste nu packa sig iväg, kräver bygglovs- och miljöskyddsnämnden. Annars blir det böter.
Nämnden har nu i flera år försökt få bort de aktuella återvinningsstationerna. Som överhuvud taget aldrig har haft något bygglov.

Norrköping2001-04-20 00:00
Redan i april 1998 avslogs ansökan, som då kom från Norrköping Miljö & Energi. Men efter det har ansvaret för återvinningsstationerna flyttats ett par gånger, något som naturligtvis inte underlättat det hela.
Grannar till de båda återvinningsstationerna har genom åren klagat flerfaldiga gånger. Bygglovkontoret har i sin tur flera gånger om krävt av Förpackningsinsamlingen/Repa att upplagen måste bort. Utan att någonting fördenskull har hänt.
Det senaste försvårande faktumet har varit att Förpackningsinsamlingen har meddelat, att det numera är tre olika företag som svarar för återvinningsstationerna - medan man själv "bara" har i uppdrag att samordna verksamheterna.
Därför beslöt nu bygglovs- och miljöskyddsnämnden vid onsdagens sammanträde att vända sig till de tre aktuella företagen och kräva att de tar bort sin andel av containrarna, vid ett vite av 25.000 kr per företag och plats.
De tre företagen är Sellbergs (glas), Ragn-Sells (hårda plastförpackningar) och I L Recycling (tidningar, returkartonger, metallförpackningar). De har nu en månad på sig, annars blir det böter.
Man kan förstås undra, hur återvinningsstationerna kunnat bli kvar i flera år utan bygglov och trots påstötningr från bygglovkontoret.
Förutom de flera gånger ändrade ansvarsförhållandena, med ständigt nya parter för bygglovkontoret att stöta på, så finns det enligt bygglovchefen Bengt Johansson även andra förklaringar.
Återvinningsstationer har ofta växt fram gradvis. Det har kanske börjat med en container, och så långt behövs då inget bygglov. Men så har det då vartefter blivit en hel hop med containrar, och någonstans på vägen har då egentligen krävts ett bygglov. Men det där har i praktiken varit svårt att hålla efter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om