Kvinnan, som är i 45-årsåldern, anhölls under onsdagskvällen och häktningsförhandlingen ska hållas under fredagen.
Enligt kammaråklagare Karin Evlinger vid åklagarkammaren i Norrköping har kvinnan gjort sig skyldig till olaga förföljelse mellan 1 november 2015 och 24 februari 2016. Kvinnan har enbart haft en arbetsmässig relation med målsäganden och i princip all kontakt har skett via telefon.
– Ärendet började som ett ofredande, kvinnan skickade sms och ringde ett stort antal gånger trots att det inte var önskvärt. Hon fick i början av februari också ett kontaktförbud. Det har inte efterföljts. Eftersom antalet samtal och sms även i fortsättningen har varit stort har jag nu ansett att det övergått till olaga förföljelse. Det är sällsynt att det går så här långt, men eftersom brottsligheten fortsatt så har vi hamnat i en situation där tvångsmedel blivit aktuellt, säger Karin Evlinger till Folkbladet.
Har hon någon förklaring?
– Jag vill nog inte gå in på det nu, hon har just fått en försvarare. Men vi har haft ett antal förhör under de här månaderna det pågått.
Straffet för så kallad stalking, med brottsrubricering olaga förföljelse, är fängelse i högst fyra år.
– Men att få straffet omvandlat till något annat än fängelse om man inte dömts för brott tidigare är ganska vanligt förekommande, säger Karin Evlinger.