Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

SSU: Håll ett öga på Egon

NORRKÖPING
I Norrköping deltar alla gymnasieskolor i Ungt val.
- Intresset är mycket stort i Norrköping-Linköping, noterar SSU:s förbundssekreterare Lena Hallengren. Hon besökte på fredagen Norrköping för att peppa distriktets SSU-are inför valet.
Ungt val är ett skolval för 250000 gymnasieelever.

SSU satsar hårt på Ungt val, berättar förbundssekreteraren Lena Hallengren.

SSU satsar hårt på Ungt val, berättar förbundssekreteraren Lena Hallengren.

Foto:

Norrköping2002-04-06 00:00
Valet genomförs 15 till 19 april. Röstningen sker på internet.
- SSU satsar hårt för att vinna skolvalet, säger Hallengren.
SSU drar igång en stor valturné där skolor från Kiruna i norr till Malmö i söder ska besökas. Statsråd och riksdagsman engageras och finns med på olika skolor.
Till Linköping kommer Tomas Östros och Bo Ringholm den 10 april. Ringholm besöker universitetet men han kanske hinner med något gymnasium också. Bergska skolan i Finspång får besök av Brita Leijon. Norrköping får inget statsrådsbesök. Men riksdagskandidater framträder, Louise Malmström deltar i kampanjen.

<b>Valet</b>
Ungt Val är ett projekt drivet av Aftonbladet, Skolverket och Ungdomsstyrelsen.
Själva valet går till så att varje elev får en engångskod. Koden är inte personlig utan är kopplad till län och skola.

<b>På skoltid</b>
Röstningen sker under skoltid på skolans datorer med början på morgonen måndagen den 15:e och avslutas senast klockan 15 fredagen den 19:e april.
Resultatet presenteras den 22, nationellt, länsvis och för varje skola. Alla riksdagspartier deltar i skolvalet.
Den 15:e klockan 21 blir en partiledardebatt i TV 4. De ämnen som diskuteras blir skola, jämställdhet och droger. En SIFO-undersökning har visat att det är mycket viktiga frågor för ungdomar.
- Många gymnasieelever kan rösta i det riktiga valet i höst, säger Hallengren. De kan delta även i skolvalet på våren. Det är viktigt för ungdomar att ta ställning, fundera över vilka frågor som är viktiga och vad de själva önskar.
- I höst har inga politiker tid att ställa upp i skolorna, diskutera och förklara. Nu kan de ge sig tid att vara med. Skolvalet ger också mycket för samhällsundervisningen. Jag är förvånad över att inte alla skolor i landet deltar. Jag gläder mig över det stora intresset från gymnasierna i Norrköping och Linköping.

<b>Egon</b>
SSU marknadsför Egon i Ungt val. Egon tänker bara på sig själv. Egon möter vi på affischer och reklamblad. Vi hör honom i radioreklam. Vi får veta hur fånig Egon är.
- Radioreklam är mycket effektiv bland ungdomar, säger Hallengren. Ungdomar lyssnar gärna på reklamradio. Vi vill med vårt budskap skrota egoismen och visa vad vi kan åstadkomma solidariskt. Vi visar att det inte bara är att sänka skatten eftersom skatten gör att vi kan få det bättre tillsammans
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om