Sophia Jarl ska vara med och utveckla Moderaterna

Sophia Jarl (M) har utsetts att sitta med i en av grupperna som ska driva partiets utvecklingsarbete. "Det är ett bra tillfälle att få med det lokala perspektivet", säger hon.

Sophia Jarl  ska vara med i en av grupperna som ska jobba med att utveckla Moderaternas politik.

Sophia Jarl ska vara med i en av grupperna som ska jobba med att utveckla Moderaternas politik.

Foto: Joakim Blomqvist

Norrköping2023-02-03 11:00

Till moderaternas stämma i höst har partiet identifierat fem områden som anses vara viktiga för att partiet ska utvecklas. Områdena har fått rubrikerna "Grön innovationskraft för tillväxt", "Skola och utbildning", "Förebyggande insatser mot kriminalitet", "På medborgarnas sida (offentlig förvaltning och styrning)" och "Utrikes- och säkerhetspolitik".

Från Norrköping finns kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl med och påverkar i politikområdet som kallas "På medborgarnas sida". Den handlar enligt programförklaringen i korthet om hur partiet ska förhålla sig till den nya teknikens möjligheter och problem.

– Jag har precis fått veta att jag ska vara med i gruppen och vi har inte diskuterat några detaljer än. Men i grunden är det bra att vi kan vara med och ge ett lokalt perspektiv, säger Sophia Jarl.

Det är partisekreterare Karin Enström som fått i uppdrag av partistyrelsen att tillsätta fem arbetsgrupper för att arbeta fram propositioner som partistyrelsen ska lägga till Moderaternas partistämma i oktober i år.

– För oss moderater är det viktigt att gruppernas arbete ska bygga på en analys av de problem och möjligheter som ligger framför Sverige, skriver Karin Enström i en kommentar.

Bland dem som utsetts att sitta med i en grupp finns Niklas Borg, kommunalråd i Linköping. Han är vice ordförande i sin grupp den ska ta fram propositioner inom området "Förebyggande insatser mot kriminalitet".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!