Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sopbok med hopkok av råd

Var ska jag källsortera chipspåsar, CD-skivor, blöjor, badkar, arsenik eller datorer?
Svaret på dessa frågor och på väldigt många andra, finns i "Lilla sopboken 2" som ges ut av Norrköpings kommun den 9 december.

En riktig "sopbok" kan man verkligen kalla "Lilla sopboken 2" som Norrköpings kommun ger ut den 9 december och som informerar om allt som handlar om källsortering av sopor. 
FOTO: ANITA KJELLBERG

En riktig "sopbok" kan man verkligen kalla "Lilla sopboken 2" som Norrköpings kommun ger ut den 9 december och som informerar om allt som handlar om källsortering av sopor. FOTO: ANITA KJELLBERG

Foto:

NORRKÖPING2003-12-08 06:00
Knappt har Sopbladet delats ut till Norrköpings alla hushåll, förrän det är dags för nästa publikation, denna gång "Lilla sopboken 2".
- Det handlar om en förbättring och en uppdatering av Lilla sopboken 1 och här kan man på 84 sidor läsa om konsten att källsortera och var man ska lägga olika produkter, säger Masood Khatibi, informatör på kommunens gatu- och parkkontor.
- Men till skillnad från Sopbladet, kommer inte Lilla sopboken 2 att delas ut till alla hushåll, utan vi trycker endast upp 10.000 exemplar till att börja med och sedan får de som är intresserade komma och hämta den i receptionerna på Rosen, Rådhuset och kommunens Agenda 21-kontor.
- Men vi skickar även ut boken till de som ringer hit till gatu- och parkkontoret och beställer ett exemplar, säger Masood Khatibi.
- Den här boken ger bra information till alla fastighetsägare men även lägenhetsinnehavare har glädje av den och dessutom hoppas vi många skolor hämtar den och använder den i sin undervisning, säger renhållningsingenjör Lars Söderström som tillsammans med sin kollega Pernilla Thörnqvist har skrivit texten i boken.
- Vår förhoppning är alltså att boken dels ska användas som en ren uppslagsbok av vuxna och i undervisningssyfte för barn, så de får grundläggande kunskaper i källsortering redan i unga år.

<B>+ Hur är det med ryktet att mycket av det vi källsorterar, ändå hamnar i samma sophög till sist?</B>
- Det där är ett rykte som snart förvandlats till en sägen, ler Lars Söderström. Förr lär det ha hänt såna saker, men idag hamnar det vi källsorterar på rätt plats i kedjan så småningom, så här kan jag lova att systemet fungerar precis som det är tänkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om