Han och flera andra som Folkbladet pratar med i samband med en ceremoni på Back Up, som numera heter Pangea, är för medborgargarden och tycker att det är bra att det finns folk ute på stans gator på kvällar och nätter.
– Men de är ju inte till för alla, säger Evelina Ferrou och framhåller att hon bara har läst i tidningen, att de bara skyddar kvinnor och barn.
Flera av medlemmarna i Back Up har stött på Soldiers of Odin när de varit ute på gatan på sistone.
– Jag tror de skapar mer problem än vad de hjälper, säger Pontus Forsander som bara sett dem på avstånd.
Natten till söndagen träffade den snart 21-årige Senad Mutic (S), som sitter i utbildningsnämnden och som bor i Hageby, medborgargardet Soldiers of Odin utanför McDonalds i just Hageby.
– 25 personer i svarta västar stod i en cirkel med stora hundar som skällde, berättar han.
Senad Mutic framhåller att den här typen av medborgargarden bara skapar otrygghet på våra gator.
Han tror mer på Pangeas recept för trygga unga: Kärlek, respekt och omtanke.
På onsdagskvällen tog hela 25 ungdomar examen efter en tio månader lång utbildning hos Pangea. Nu är de redo att hjälpa och stötta andra ungdomar.
– Jag har jobbar på gatan i 27 år nu och har lärt mig att alla behöver vi ett sammanhang, säger Willy Flores, som ligger bakom organisationen Back Up som startades just för att rädda unga killar från gatan.
Enligt Flores är Pangeas utbildning, som går ut på att minska våldet och droganvändandet bland ungdomar, en språngbräda in i arbetslivet för många.
– Kaxiga blir ödmjuka och kuvade unga blir kaxiga hos oss, menar han.
Folkbladet pratar med två som gått Back Uputbildningen för flera år sedan.
– Jag älskar att jobba med barn och unga, säger Evelina Ferrou, som idag jobbar på fritidsgård och som planerar att utbilda sig till socionom.
Men hon, liksom de flesta andra drygt 200 unga som gått utbildningen de senaste 15-åren är ofta ute på stan och pratar med ungdomar. För det handlar ju om att skapa trygghet därute.
– Huvudsyftet är att fånga upp dem innan det är försent.
Pontus Forsander jobbade inom byggbranschen efter utbildningen för sex år sedan. Under fyra år tog han sig an en 15-årig kille som hamnat snett. Han fick honom på fötter och idag har han fast jobb.
– Det är så häftigt att det går att förändra människor, säger Pontus Forsander som planerar att överge byggbranschen för att bli barnskötare.