Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sockerbagarna satsar i city

Surdegsbaguetten Gyllene geten, varma kanelbullar och lyxiga sju sorters kakor ska Sockerbagarnas nya brödbod i Linden locka med.

In i city. Den 2 oktober öppnar Daniel Carlsson, ägare till Sockerbagarna, en brödbod i Linden.

In i city. Den 2 oktober öppnar Daniel Carlsson, ägare till Sockerbagarna, en brödbod i Linden.

Foto: Mikael Strand

NORRKÖPING2015-09-07 09:00

Den 2 oktober öppnar brödboden som också kommer att ha sittplatser för konditorigäster, tillsammans med grannarna som säljer frusen yoghurt och olika sorters kaffe.

– Det blir som ett food court, fast för delikatesser, säger Daniel Carlsson, ägare till Sockerbagarna.

Starten är fint tajmad, inför kanelbullens dag den 4 oktober.

Då ska en god doft av nybakade kanelbullar, och wienerbröd, sprida sig i Linden.

– Vi kommer att baka kanelbullar och wienerbröd på plats, berättar Daniel Carlsson.

Degämnena, som ska in i den nya ugnen, kommer från bageriet på Risängen.

Platsen för den nya brödboden är nära Åhléns, där en tidigare brödbutik, Ronaldos, slagit igen. Medan Ronaldos bara sålde bröd kommer Sockerbagarnas brödbod att ha hela sortimentet inom bageri och konditori, från en rustik limpa med skållat rågmjöl och mörkt surdegsbröd med frukt och valnötter till smörgåstårtor och tårtor, säger Daniel Carlsson.

Han gläds åt att kunna öppna i centrala Norrköping.

– Det är många som har efterfrågat att vi ska in i city.

Efter den tuffa situationen då bageriet i Lindö brann ner, vid en anlagd brand som startade hos det som skulle bli en pizzeria i samma fastighet, reste sig Sockerbagarna, med hjälp av en stamgäst som erbjöd en ny plats för bageriet, på Risängen.

– Det var bara full fart framåt och köra vidare, säger Daniel Carlsson.

I dag har Sockerbagarna, där Daniel Carlsson numera är ensam ägare, även två kaféer, i Vilbergens centrum och på Norra Promenaden. Och snart alltså även i city.

– Vi kommer att ha det vanliga sortimentet, som vi har på de andra ställena, men godbitarna från det, säger Daniel Carlsson.

– Sedan kommer vi att satsa hårt på surdegsbaguetter. Det kommer att vara roliga teman, som Gyllene geten - med getost, ruccola, valnötter, inlagd, syltad rödbeta och honung, säger Daniel Carlsson.

– Vi kommer också att ha ett lite roligare kondissortiment: gå tillbaka till det här med sju sorters kakor, som är lite svenskt, säger Daniel Carlsson och beskriver en lyxigare, mindre variant av det klassiska sortimentet.

Expansionen innebär nyanställningar.

– Jag har anställt två redan och letar efter en bagare/konditor. Det är svårt att få tag på erfarna bagare, säger Daniel Carlsson.

Sockerbagarna

Sockerbagarna har ett bageri med kafé, frukost och lunchservering på Risängen och två kaféer, i Vilbergens centrum och på Norra Promenaden.

Den 2 oktober öppnar en ny brödbod, som också är konditori, i Linden i centrala Norrköping.

Sockerbagarna startade 2004.

Totalt arbetar 30 personer i företaget.

Sockerbagarnas första bageri, i en industrifastighet i Lindö, förstördes vid en brand år 2009.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om