Snart är den nya hamnkrogen redo för premiär och i småbåtshamnen är det full aktivitet kring bygget. Gabriel Ertas hoppas på att kunna öppna restaurangen inom en vecka.
– Tanken var att vi skulle öppna i juli men det har dragit ut på tiden. Vi siktar på att kunna ha en smygpremiär nästa vecka, säger krögaren Gabriel Ertas som ska driva restaurangen tillsammans med Morgan Jonsson.
– Sedan får vi ha en ordentlig invigning senare under hösten eller nästa år. Då funderar vi på ett större evenemang med lite aktiviteter för barnfamiljer, till exempel ha en hoppborg och liknande.
Marken där den nya hamnkrogen står ägs av Norrköpings kommun och arrenderas av Robin Wickenberg. Gabriel Ertas och Morgan Jonsson hyr den nya lokalen och kontraktet är skrivet för sex år.
Gabriel Ertas familj driver sedan tidigare bland annat Urban Goat, Halvars glassbar och Trädgår'n.
– Vi har varit ute efter den här platsen länge. Det är svårt att hitta en bättre miljö för en restaurang. Du ser ju själv, säger Gabriel Ertas och pekar ut genom fönstret på utsikten över småbåtshamnen.
Hamnkrogen har fullständiga rättigheter och kommer servera pizza och a la carte, bland annat hamburgare och plankstek. Förutom restaurangen ska byggnaden även inrymma en stor glassbar, hamnkontor och toaletter för gästhamnen.
Intresset från Lindöborna är stort, enligt Gabriel Ertas.
– Lindöborna har inte haft någonting här på ett bra tag. Folk kommer och frågar hur det går och undrar när vi kommer öppna. Igår kom runt tio personer förbi och frågade om vi behövde hjälp, det är jättekul med engagemanget som finns bland de som bor här. Det visar att de har saknat en bra restaurang här ute, säger Gabriel Ertas.
Gabriel Ertas siktar på att ha öppet året runt. Just nu pågår bygget av en stor terrass med öppningsbara glasväggar. Det ska även gå att fälla upp glasväggar på terrassen, som ska skydda gästerna om det blåser.
– Vi ville ha en tydlig utekänsla med rymlig miljö och stora fönster, för att verkligen ta vara på utsikten, säger Gabriel Ertas.
Gabriel Ertas är förhoppningsfull inför premiären och tror att den nya hamnkrogen kommer bli välbesökt.
– Nu vill vi komma igång! Vi ska försöka göra det här så bra som möjligt, vi är väldigt förväntansfulla på hur det här kommer bli.