SM-guld till Norrköping

En historisk SM-final! Så blev det när SM i Whippet-race för hundar avgjordes i Norrköping, då samma ägare vann både han- och tikklassen!

Hanne Andersen tog dubbla SM-guld med sina whippethundar S Monkey Man och Supersonic. Med på bilden är barnbarnen Tilde och Caspian.

Hanne Andersen tog dubbla SM-guld med sina whippethundar S Monkey Man och Supersonic. Med på bilden är barnbarnen Tilde och Caspian.

Foto: Christian Magnusson.

NORRKÖPING2018-08-06 14:00

Dessutom kommer hundägaren Hanne Andersen från arrangörssektionen i Norrköping!

– De som kan SM-historien sa att det lär ha varit första gången, som samma ägare vann SM-guld i både han- och tikklassen, säger Hanne Andersen.

Det måste ha känts fantastiskt kul?

– Ja, för det är ju så att det inte är helt lätt att pricka in hundarnas toppform just till den viktiga SM-helgen, men det lyckades i år och det känns ju väldigt roligt.

Kan du berätta om de två finalheaten?

– Jag var mest tveksam till om S Monkey Man skulle vinna hanklassen, eftersom hundens bror S Lille Du var en svår konkurrent tävlingen igenom. Men i finalen gjorde Lille Du en dålig start och då kunde min hund gå ifrån och ta guldet. Extra kul eftersom S Monkey Man tidigare i år även vann rundbane-SM och alltså lyckades bli dubbel SM-vinnare i år.

Och i tikklassen?

– Där gick min hund Airway Supersonic klockrent med bästa tiderna genom alla loppen, så när det var dags för final trodde jag absolut att hon skulle vinna, vilket hon också gjorde.

– Det blev förstås en mycket positiv överraskning att båda mina hundar vann SM-guld den här gången!

Kenth Petersson från arrangörssektionen, summerar SM-tävlingen så här:

– Förutom att det var väldigt roligt att båda SM-gulden blev kvar här i Norrköping, känns det som vi lyckade få till en bra SM-tävling.

– Nästan 70 hundar kom till start och de sprang totalt 90 lopp på den 137 meter långa rakbanan. Dessutom hade vi tur med vädret och det kom ett regn först efter tävlingens slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om