Sleipner klara för division 1

Grattis, Sleipner. Seriesegern och division 1-platsen är klar. 7-1 (3-1) mot Tenhult samtidigt som Linköping och Myresjö tappade poäng säkrade avancemanget. - Jag är stolt över grabbarna säger tränaren Tor-Arne Fredheim.

NORRKÖPING2008-09-14 14:59
Frågan har snarare varit "när" och inte "om". Sleipner behöver inte vänta längre.Efter utspelningen på Kabevallen i lördags samtidigt som de andra resultaten gick Sleipners väg utbröt segerjublet.- En stor glädje. Vi har gjort en enorm stark prestation. Jag är stolt över grabbarna, säger Tor-Arne Fredheim.På kvällen blev det först uppvaktning hos nyblivna 50-åringen och lagledaren Ronny Lundqvist innan festen fortsatte på lokal.Efter 15 vinster och bara en förlust på 19 matcher har det inte varit något snack. Sleipner har äntligen fått sin serieseger.- Det betyder mycket för hela klubben. Vi har väntat på det här, säger Fredheim.Som inte har bestämt om det blir en fortsättning som huvudansvarig. Tor-Arne har suttit ned med styrelsen för ett första snack.Fredheim sa i slutet av augusti i Folkbladet att han "är intresserad om vi går upp". Efter fyra år i klubben lyckades han äntligen att lotsa laget till serieseger.- Att vi är klara redan nu ger oss bättre möjligheter att förbereda oss inför nästa år. Jag kan testa och prova lite saker inför nästa år.Fyra kontrakt går ut Har ni ett lag som klarar sig i division 1?- Det är såna bitar vi ska ta tag i närmast. Se över vilka spelare vi kan behöva och vad vi ska titta efter.I truppen är det bara fyra spelare vars kontrakt går ut. Målvakten Henrik Häggdahl, som bara släppt in 18 mål så här långt i årets serie, lär vara en som pjäs som Sleipner vill behålla.Calle Svensson, Pagguy Zunda och Tonton Zola Moukoko är andra som sitter på utgående kontrakt. Efter en sömnig inledning där Tenhult tilläts ta ledningen efter två minuter vaknade den suveräna serieledaren till liv.- Vi gör nog säsongens bästa match. Vi spelade ut och var riktigt stabila, berättar Fredheim som gav Peter Skoog och Fredrik Pettersson chansen.De tog den genom att göra två mål var. Mikael Andersson och Tobias Rickhammar var andra glädjeämnen i Sleipner.Äntligen klara för division 1.
Matchfakta: Tenhult—Sleipner1-0 (2) Jens Larsson, 1-1 (8) Mikael Andersson, 1-2, (18) Fredrik Pettersson, 1-3, (45) Peter Skoog, 1-4, (50) Tobias Häll, 1-5, (58) Fredrik Pettersson, 1-6, (60) Peter Skoog, 1-7, (66) Tobias Rickhammar Publik: 71Domare: Denan Cisic, Värnamo
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om