Skärpta straff för narkotikadömd trio

Tre unga män som tidigare dömts för bland annat grovt vapenbrott får sina straff skärpta av Göta hovrätt.

Polisen grep trion i Klockaretorpet förra hösten.

Polisen grep trion i Klockaretorpet förra hösten.

Foto: TT

Norrköping2023-02-09 20:00

Det handlar om tre Norrköpingsbor i 20-årsåldern som förra hösten fälldes för bland annat vapenbrott och narkotikabrott. Männen greps i samband med en taxiresa från Norrköping till Linköping där trion lämnade över ett paket med narkotika till en annan person. När männen satte sig i taxin för att åka hem till Norrköping slog polisen till och stoppade fordonet utanför Ica i Klockaretorpet.

Männen försökte fly från platsen men fångades in. Polisen hittade sedan en pistol som den ene kastat ifrån sig vid flykten. En annan försökte gömma sig i butiken, där han också lämnade nycklarna till sin bostad.

Det var vid en husrannsakan som polisen hittade stora mängder narkotika och vapen.

Tingsrätten slog fast att de tre hanterat och distribuerat stora mängder narkotika från en bostad i Klockaretorpet respektive på Kristinagatan i centrala Norrköping. 

"Det är dessutom utrett att var och en av dem vid enskilda tillfällen har innehaft vapen, däribland skarpladdade vapen på allmän plats", skrev rätten i sin dom.

De två yngsta i gruppen dömdes till 3 år och 6 månaders fängelse i tingsrätten, men i den högre instansen fick de i stället 4 respektive 4,6 år.

Påbackning blev det även för den tredje mannen som dömdes till 2 år och 10 månader, men fick se straffet skärpas till 4 år och 6 månader i hovrätten.

Ytterligare två män fälldes i tingsrätten, den ene dömdes till ungdomsvård medan den andre, som rört sig lite i periferin av gruppen, fick två månaders fängelsestraff.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!