Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Sjung om studentens...

NORRKÖPING
Klockan 16.00 slogs dörrarna upp.
Ut sprang Hagagymnasiets studenter årgång 2002, trötta , förväntansfulla och lyckliga.
- Sjung om studentens lyckliga dar...

Två vita hästar. Vagnen från 1800-talet drog Ida Eriksson som tog studenten från De Geer gymnasiet hem för fortsatt firande.

Två vita hästar. Vagnen från 1800-talet drog Ida Eriksson som tog studenten från De Geer gymnasiet hem för fortsatt firande.

Foto:

Norrköping2002-06-06 00:00
En av dem som sprang ut var Pia Jansson som har gått tre år på natur och samhälls programmet. En halvtimme före utspringet var känslorna blandade.
- Det känns stort att steget ut i det riktiga livet. Visst är det kul, men oron finns också där. Man vet ju inte vad som väntar, menade Pia då.
Efteråt lät det annorlunda. Oron var som bortblåst.
- Nu känns det helt underbart,klumpen i magen är borta. Det här kommer att lösa sig, skrattar Pia, som har planer på att bli polis, när vi träffar henne utanför.
På skolgården väntade föräldrar, vänner och släktingar. Pia och Torbjörn Englund var där för att ta emot sin dotter Lina.
- Att ta studenten är ju en milstolpe i livet. Ett första, men viktigt steg, säger Torbjörn.
Lina är parets andra barn som tar studenten. Men känslan är den samma.
- Visst är vi lika stolta nu. Den enda skillnaden är att vi har lite mer rutin på det här med firandet, förklarar mamma Pia.


<span class=rub>Någonting i hästväg, Ida</span>

<span class=ing>NORRKÖPING
Snygga bilar fanns det gott om, men det mest unika färdmedlet hade Ida Eriksson från De Geer gymnasiet. En vagn från 1800-talet dragen av två vita hästar transporterade henne hem till Kättsätter.
- Om den är häftigt vet jag inte, men den är nog ovanlig i alla fall.</span>

Vagnen som kommer från Abborrebergs servering och vandrarhem användes till vardags på 1800-talet. Numera används den bara till festligheter.
- Det finns inte många av den här sorten kvar i Östergötland. Den här har en dansk specialist totalrenoverat, berättar Christer Goldhammer, som ansvarar för vagnen.
Den är kanske inte det snabbaste transportmedlet, men det var många som vände på huvudet när vagnen dragen av hästarna Blint Katinka och Starligth åkte förbi.
- Den ger uppmärksamhet den här, skrattar Idas pappa, Urban Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!