Sikargården i Simonstorp satsar även på konferenser
Sikargårdens hotell- och pensionatsrörelse i Simonstorp, står rustade inför sommarsäsongen. Med ny brandsyn, ny besiktning av miljö- och hälsoskyddskontoret och till och med ett tillståndsbevis från polismyndigheten! - Man behöver ha en mängd olika tillstånd för en sån här rörelse, mycket mer än jag trodde innan jag började i den här branschen, säger Madeleine Johansson som driver pensionatsrörelsen och som nu även tänker satsa på konferenser i år.
- Brandlarmen i taken på våra hus på Sikargården har nyligen klarat en ny brandsyn, säger Johan Johansson, före detta brandman, som driver Sikargården tillsammans med sin fru Madeleine.
Foto: Robert Svensson
n Gjorde ni en ny brandsyn efter Myckelmossa-branden i Simonstorp?- Nej, den gjorde vi före den branden, eftersom vi installerat en del ny utrustning i en del av lokalerna och miljö- och hälsoskyddskontoret från Norrköpings kommun har varit här och godkänt köksutrustningen.n Inga klagomål?- Nej, inte sedan vi installerat ännu en diskbänk, så att vi nu skiljer på tillagningen av kött, grönsaker, grova grönsaker och smörgåstillverkning. Dessutom har jag gått en grundkurs i livsmedelshantering, som miljö och hälsa ville ha papper på också.n Varför denna nya satsning på köksutrustningen?- Vi får många förfrågningar om konferenser och rustar nu för att klara servicen till konferenser med möjlighet till utökad matlagning.Snart jubileum
n Har du drivit Sikargården länge?- Ja, vi köpte gården av Helgelseförbundet redan 1999 och sedan dess har vi drivit rörelsen här, så nu närmar vi oss tioårsjubileet nästa år.n Vad är det för gäster ni har normalt?- Vi har både grupper med självhushåll, det vill säga grupper som hyrt gården och själva använt vårt storkök och matsal. Till exempel skolor och föreningar, som har med sig egen kökspersonal. Här kan vi ta emot 65 gäster på sommaren och lite färre på vintern, då vi har några sommarhus stängda.- Dessutom har även vi som driver rörelsen, det vill säga jag, min man Johan Johansson och min syster Anita Jonsson, tagit emot grupper och skött matlagningen. Och nu har vi alltså utökat köksmöjligheterna, så vi även kan klara ordentlig konferensmatlagning i år.- Jag kan tillägga att i juli, brukar vi ha vandrarhemsverksamhet, café och loppis här, så då är det lite annorlunda verksamhet för allmänheten under några veckor. Bland annat med många besökare från Kolmårdens Djurpark, som vill koppla av här i samband med djurparksbesöket.