Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så tänker länsstyrelsen om Klinga

I planen för Klinga verksamhetsområde efterlyser länsstyrelsen ett resonemang om alternativa placeringar och varför de valts bort.

Skiss från detaljplaneförslaget för Klinga verksamhetsområde.

Skiss från detaljplaneförslaget för Klinga verksamhetsområde.

Foto: Norrköpings kommun

Norrköping2019-11-05 17:00

I sitt samrådsyttrande om detaljplanen, där Klinga verksamhetsområde ska utökas med yta för utrymmeskrävande lager och logistikverksamheter samt mindre verksamheter, har länsstyrelsen inte några större invändningar mot planerna.

Bland de påpekanden som länsstyrelsen gör finns att planen bör tillföras en bedömning av bullerstörningar från de planerade industriverksamheterna.

Planförslaget innebär att 40 hektar åkermark tas i anspråk. Av planförslaget framgår inte vilka andra platser som övervägts för att tillgodose behovet av verksamhetsmark. Planen bör kompletteras med ett resonemang om alternativa lokaliseringar och varför de valts bort, anser länsstyrelsen.

Länsstyrelsen ser positivt på att ett helhetsgrepp tas om dagvattenhanteringen i området. Översvämning från skyfall ska förhindras genom höjdsättningar, diken och öppna dammar.

Länsstyrelsen är också positiv till hur kommunen hanterat de gröna frågorna i detaljplanen, och skriver även att planen tagits fram med hög ambitionsnivå för områdets yttre gestaltning och anpassning till landskapet.

Trafikverket ser i sitt yttrande positivt på utvecklingen av område. Ett påpekande är att det är viktigt att kommunen bygger ut cykelvägen från planområdet till Klockaretorpet vilket skulle främja hållbart resande redan från etableringsstart.

Ett utbyggt gång- och cykelnät separat från biltrafiken, en genare väg, medför att arbetspendling kan ske med cykel istället för bil, menar Trafikverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!