Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så ska maten ska bli bättre

Lokala entreprenörer ska, som komplement, anlitas för den lagade maten till hemtjänstens brukare. Leveranser från såväl Sandbyhovsköket som av kyld mat från Västerås ska successivt fasas ut. Det föreslår en kommunal utredning. Men smakar det, så kostar det.

NORRKÖPING2012-08-14 06:18

Det har varit en tjänstemannautredning. Bakom förslagen står dock även bland andra kommunalrådet Olle Johansson (S), ordförande för styrgruppen,

De goda, om än kostsamma, förslagen från utredningen är många

Vård- och omsorgsnämnden ges i uppdrag att handla upp matlådor och deras distribution bland lokala entreprenörer.

Maten ska "utifrån individuella behov och beslut" lagas hemma hos den enskilde brukaren.

Redan bestämt

Nya särskilda boenden, skolor och förskolor ska, har kommunfullmäktige redan beslutat, förses med egna tillagningskök. I väntan på det föreslår utredningen, att "lämpliga särskilda boenden" liksom "lämpliga skolor" förses med tillagningskök.

På sikt ska alla enheter förses med tillagningskök - ja, med brasklappen att det ska ske "i den takt ekonomin medger".

Överhuvud taget kommer ju alla utredningens förslag att kosta, somliga till och med en hel del.

Att bygga om samtliga kök på särskilda boenden, skolor och förskolor beräknas kosta helt orealistiska 721 miljoner kronor! Därtill blir driften då betydligt dyrare.

Att nöja sig med att bygga om till mottagningskök för kyld mat skulle däremot "bara" kosta 21 miljoner i investering. Å andra sidan rimmar detta ju illa med uttalade ambitioner. Det är ju den kylda maten, som man velat komma ifrån.

Läs mer i tisdagens Folkbladet!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om