Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så blir det på Strömsholmen

Hotell och restaurang, med en takterrass, och träfasad i samma material som bryggorna vid det planerade kallbadet på Strömsholmen.

Hotelloperatörer. Timmy Frisk och Tobias Jakobsson.

Hotelloperatörer. Timmy Frisk och Tobias Jakobsson.

Foto: Susanna Beskow Norgren

NORRKÖPING2016-12-02 19:00

I våras vann exploatören Tjuren projektpartner AB marktilldelningstävlingen för Strömsholmen. Tillsammans med arkitekten Peter Ullstad från Codesign presenterade på fredagen vd Niklas Haglund hur byggnaden ska se ut.

Skissen, som lämnas in med bygglovshandlingarna, kan komma att ändras något, men har stadsarkitektens välsignelse.

Kikki Liljeblad (S), ordförande i stadsplaneringsnämnden, talade om vikten av att få en aktör på Strömsholmen som också gör det möjligt för Norrköpingsborna att besöka det kallbad som kommunen planerar.

– Ert projekt är så spännande för det tar upp det "Norrköpingska", vände hon sig till de nya aktörerna.

Tjuren projektpartner driver cityomvandlingar i Stockholm. Strömsholmen blir deras första projekt i helt egen regi.

Niklas Haglund, som kommer från Katrineholm, känner väl till Norrköping.

– Strömsholmen är en extremt intressant plats. Den har en intressant historia. Och Norrköping är ett bra exempel på hur en industristad kan gå till något nytt och modernt.

Den attraktiva platsen i kombination med omvandlingen av staden, och besöksmål som Kolmården och Bråvallafestivalen, som drar en besöksnäring, lockade.

Ett hotell, bemannat dygnet runt, kommer att göra Strömsholmen till en trygg plats, menar Haglund. Ett hotell måste också ha en verksamhet som riktar sig utåt, och där blir restaurangen på entréplanet viktig.

De som kommer att driva både boutiquehotellet och restaurangen är lokala operatörer, Timmy Frisk som driver First Hotel och restaurang Stadsvakten i närheten, liksom Centric, och Tobias Jakobsson som har Butlers, och vars kompanjon är delägare i Stadsvakten.

– Den här platsen är unik, säger de om Strömsholmen.

Hotellet blir i tre våningar, med restaurang med högt i tak och glaspartier på entréplanet, två våningar med totalt 60 hotellrum och en "spektakulär" takterrass där man ska kunna ta en kaffe, en öl eller ett glas vin.

En extern trappa leder upp till terrassen, för badgäster som inte vill gå genom hotellet.

Detaljplanen och byggrätten har satt förutsättningarna för den rektangulära byggnaden. Den äldsta bron till Strömsholmen angör direkt entrén.

Tanken är att en lokal byggentreprenör ska dra igång byggprojektet till våren. Hotellet och restaurangen ska öppna våren eller sommaren 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om