Under ett svalkande träd med sitt bladverk berättar Havin, som just kommit från skolan, om hur det är att bo i Hageby.
– Det är ett fint ställe men det är fel folk som bor här. Det har blivit ett farligt ställe och jag förstår inte varför alla invandrare, som söker bostad, hamnar här. Det vore bättre att blanda folk, säger hon.
Efter 14 år i Klockaretorpet hamnade Havin med familjen i Hageby. Nu har familjen bott här i sin trea i drygt ett år.
– Det finns saker som är bra här också, som centrumet och så finns det fina ställen där man kan grilla. Men ungdomarna har för lite att göra. Många får inte jobb utan sitter hemma hela dagarna och då gör de dåliga grejor istället, konstaterar Havin.
Men hur får en ung människa, som saknar erfarenhet från arbetslivet, ett jobb? Havina ställer frågan som blir obesvarad. Istället börjar hon prata om att det borde finnas ett kafé i området, som hade öppet lite längre på kvällarna, så att de unga hade någonstans att träffas.
– Kaféet kunde ligga där jag bor, på Bäckgatan. För allt behöver inte ligga i centrumet, säger Havin.
90-årige Sten och 85-åriga Gunnel Träff har bott i Hageby i 55 år. Den här eftermiddagen passar de på att städa bilen.
– Hageby är grönt och fint och hittills har det gått bra att bo här. Så är det nära till Hageby centrum, där all service finns, säger Sten.
– Men namnbytet förstår jag mig inte på, kontrar Gunnel
Under sina år har de upplevt hur området har ändrat karaktär. Numera är de, de enda "svenskarna" i sin trappuppgång.
Genom grannar från hela världen har de fått mycket kunskap om omvärlden.
– Våra förra grannar kom från Irak, från Bagdad. När de flyttade in googlade jag lite på islam och tittade på bilder från Bagdad, berättar Gunnel.
– Mannen i familjen ville gärna lära sig svenska, så vi pratade mycket med honom. Vi blev inbjudna på mat och kaffe flera gånger, säger Sten.
Men trots att de gillar sina grannar, som kommer från världens alla länder, tycker de att det bor lite för många invandrare i området.
Läs hela artikeln i dagens tidning