Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ringdansens stora festdag

Till tonerna av somalisk folkmusik välkomnades allmänheten att smaka från en flera meter lång kakbuffé med delikatesser från världens alla hörn när det bjöds på Kulturfest i Ringdansen i lördags.

Foto: Andreas Skogh

NORRKÖPING2011-05-23 03:00

Mexikansk sufflé de elote, syrisk nöt- och fruktmarängkaka, albanska kringlor, chilenska gifflar och somaliska struvor - buffén med sötsaker var oändlig och stämningen hög när det bjöds på kulturfest i Ringdansen i lördags.

- Vi skulle kunna försörja ett kafé med godsaker i en veckas tid - folk har skänkt hinkvis med bakverk till kakbuffén - det är helt otroligt, skrockade Helen Calner från S:t Johannes församling som tillsammans med Hembygdsföreningen, Somaliska föreningen, Assyriska föreningen, Frinavets showgrupp, PRO, Norrköpings kommun, Hyresgästföreningen och Hyresbostäder arrangerade kulturfesten.

"Vi har aldrig tröttnat"
- Det är andra året vi har kulturfesten. Det är ett sätt för Ringdansens invånare att mötas och få en djupare förståelse för varandra. Det är också ett sätt att spegla den kulturella rikedom som finns i området, säger Annicka Lindmark som arbetar som områdesutvecklare på kommunen.

Karin och Gerth Sköld har bott i Ringdansen i över 30 år och tycker att kulturfesten är toppen.

- Den här typen av arrangemang behövs för att visa vilket bra område Ringdansen är - för det är det verkligen. Vi som bor här bryr oss om varandra och grannsämjan är fantastisk. Trots att vi bott här så länge har vi inte tröttnat på området, berättar Karin Sköld.

Folkmusik
Frinavets showgrupp bjöd som alltid på en föreställning av högsta kvalitet. Nytt för i år var dock den albanska dansen och ryska sången - framförd av Olga Baksichova.

- Vi sjunger både på ryska och ukrainska, berättar Olga som härstammar från Ukraina.

För de yngre kalasdeltagarna fanns flera uppskattade aktiviteter, bland annat ansiktsmålning utförd av Fia Rosén, fritidsledare på Navestadskolan.

När Ibrahim Aden, från Somaliska föreningen, skulle framföra ett stycke poesi vägrade treåriga dottern Fahdi - målad till fjäril - släppa hans ben. Istället fick hon följa med upp på scen. Kort därefter svängde Somaliska föreningens ungdomsgrupp loss till traditionell somalisk folkmusik och publiken jublade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om