– Jag har fått ett erbjudande om ett annat nytt och större projekt. Det är något jag velat göra och nu dök chansen upp. Därför vill vi först sälja denna restaurangen innan vi går vidare, säger Rabei Makhoul, delägare i Yemek.
Han har jobbat i restaurangen sedan 2021. Året efter blev han delägare och nu vill han gå vidare.
– Jag kan inte berätta vad det kommer bli. Det är för tidigt. Utan det får bli en överraskning, berättar Rabei Makhoul.
Han tycker att det var rätt tidpunkt att gå vidare.
– När jag började som anställd var ekonomin inte så bra. Efter att jag blev delägare har jag tillsammans med de andra ägarna jobbat upp stället med en bra ekonomi. Jag känner att det är dags för en ny utmaning.
Han kommer driva matstället vidare till en försäljning är genomförd.
– VI har redan haft flera intresserade. Jag önskar att vi hittar någon som är en seriös aktör som kan utveckla restaurangen vidare. Om det är med samma koncept eller annat spelar ingen roll, bara det är någon som tar det på allvar.
Restaurangen säljs med alla köksutrustning samt möbler och all inredning.
– Vi har märkt att fler gäster kommit sedan O´learys öppnade. Folk kommer hit för att ta en fördrink. Så det finns bra potential för de som tar över, menar Rabei Makhoul.