Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Rårakor i våffeljärn

Foto:

Norrköping2010-11-19 03:00
4 portioner: 1 1/2 kg potatis (ca 15 st), 1 ägg, 1 dl flytande margarin, ett våffeljärn, 1 dl kolsyrat vatten, salt och svarpeppar, lingon- eller jordgubbssylt.Börja med att riva potatis och sedan tryck ur all vätska i ett durkslag. Tillsätt sedan margarinet och salt och peppar och låt stå i 10 minuter. Koppla in våffeljärnet och smörj det med raps olja. Tillsätt sedan det kolsyrade vattnet i smeten och rör runt. Börja med att smörja våffeljärnet och sedan släng de första två för att undvika att få härsket smör eller gamla fett rester. Sedan så smörjer du på olja och fördelar lagom mycket smet i varje och sedan grädda i 5-10 minuter. Du kan gärna kolla då och då för att se om de är klara. Servera gärna med lingonsylt och bacon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om