Den var under söndagseftermiddagen som en kraftig brand bröt ut i en flishög vid värmeverket ute på Händelö.
Räddningstjänsten var snabbt på plats och ett stort släckningsarbete påbörjades.
Under söndagskvällen och natten till måndagen var ett 30-tal brandmän på plats och kämpade mot elden som spreds sig till ytterligare två flishögar samt ett virkesupplag med stockar.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kopplades in i arbetet och ett så kallat VMA – Viktigt meddelande till allmänheten – skickades ut, där alla i området som stördes av röken ombads stänga sina fönster och dörrar och hålla sig inomhus.
Fyra helikoptrar kallades också in för att vattenbomba den kraftiga elden.
– Det har varit ett väldigt intensivt arbete här på platsen och det har varit ett väldigt gott samarbete mellan oss och räddningstjänsten, där vår personal har arbetat hårt med att frakta bort flismassor så att branden inte ska sprida sig. Arbetet har också skett utan att någon har skadat sig, vilket givetvis är väldigt viktigt, säger Björn Persson.
Vid lunchtid på måndagen gick räddningstjänsten ut med ett nytt meddelande till allmänheten där de förklarade att faran var över och att de tidigare restriktionerna hade hävts.
– Släckningsarbetet kommer att pågå i några dagar till men räddningstjänsten säger nu att situationen är under kontroll. Lyckligtvis har det blåst väldigt lite. Hade det varit kraftiga vindar så hade det varit en helt annan situation.
Totalt är det en yta på omkring 200 gånger 300 meter som brunnit.
Orsaken till branden är fortfarande inte fastställd men troligtvis handlar det om självantändning menar Björn.
– När värmen stiger i en sådan här hög så ska det indikeras så att man kan flytta på högen och så att den svalnar. Varför det inte har skett vid det här tillfället får en kommande utredning utvisa, säger han.
Vad innebär det för er del?
– Det är naturligtvis tråkigt att något sådant här inträffar. Samtidigt är vi medvetna om att det finns risker med vår verksamhet och det har vi en beredskap för. Det är ingenting som äventyrar vår produktion av fjärrvärme, el och ånga. Däremot går vi ju miste om bränsle naturligtvis. Sedan har vi fått några dygn här med en extraordinär arbetsinsats som vi inte hade velat ha.