Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Pumpasoppa, et cetera

I dag kan Halloweenfirande besökare se fram emot en söt pumpasoppa till lunch. – Vi serverar den med krutonger och chilifraiche, säger Maja Bohlemark. Designbutiken et cetera i Norrköping drivs av Ana Bohlemark och dottern Maja. Förutom inredning och hantverk finns en cafédel där de serverar lunchsoppor.

NORRKÖPING2013-10-31 09:08

Schalottenlök, purjolök, färsk ingefära och lite vitlök får fräsa i en stor kastrull med en skvätt olivolja. Sedan har Anna Bohlemark i tre butternutpumpor, en större vanlig pumpa, morrötter, potatis, ekologisk grönsaksbuljong. Och så ett gäng gröna äpplen.

– Vanligtvis skulle jag inte ha äpplen i, men nu hade jag över och jag tror att det kan bli gott. Jag utgår inte från något recept utan går mer på känsla. Med det ligger väl säkert ett gammalt recept i grunden som jag lärt mig någon gång, säger hon och ler.

Hon säger att det så här års går att hitta recept på pumpasoppor lite överallt. Man ska inte vara rädd att improvisera.

– En gång gjorde vi en pumpasoppa med kokosmjölk och lime. Det var jättegott.

Läs mer i dagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om