Projektet som ska gynna landsbygden
På onsdag bildas Gränslandet, projektet som ska gynna landsbygden runt Finspång. Det efterträder Våg21 som gick i graven i fjol.
Foto:
Gränslandet ska i stort sett jobba som Våg21, den stora skillnaden är den geografiska indelningen. - Nytt för oss här är att delar av Norrköping är med. Annars omfattar projektet hela Finspång och delar av Motala, precis som förut, säger Anders Bengtsson. EU-finansierat
På onsdag drar projektet igång på allvar. Då träffas representanter från åtta kommuner i Rejmyre för att köra igång projektet som har ett slutdatum år 2013. EU-pengar finansierar Gränslandet, men även ideella krafter håller arbetet igång. Finspångs kommun har tidigare lagt ungefär 300 000 kronor per år på projektet. Karina Vejnhede är i dag verksamhetsledare på Våg21 och hoppas på att få samma epitet i Gränslandet. Gott om pengar
Hon berättar att Gränslandet kommer att jobba utifrån tre aspekter: hållbar utveckling, gender och miljö. Den som har en projektidé kan söka pengar från Gränslandet. Under Våg21:s år har över 200 projekt genomförts. - Vi har haft gott om pengar och de som har en bra idé kommer att få genomföra sina projekt, säger Karina Vejnhede. - Vi jobbar processinriktat och har man ett bra projekt så hjälper vi till, avslutar hon.
n Gränslandet innefattar Östergötlands, Södermanlands och Örebo län. n Sex representanter vardera från Motala, Finspång, Norrköping, Östernärke, Hallsberg, Kumla, Vingåker och Katrineholm kandiderar om platserna. n Från Finspång kandiderar följande personer: Anders Bengtsson, Denny Lawrot, Bengt Nordström, Malena Asplund, Annie Jangenfalk och Christina Björnelf.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!