Pride har startat

Friskis inledde hela prideveckan i Norrköping, med en regnbågsjympa på Friskis i city. Ett pass som verkligen satte fart direkt på East Pride.

Camilla Edoff ledde den regnbågsjympa hos Friskis, som inledde prideveckan i Norrköping. Iklädd regnbågsstrumpor och halsband.

Camilla Edoff ledde den regnbågsjympa hos Friskis, som inledde prideveckan i Norrköping. Iklädd regnbågsstrumpor och halsband.

Foto: Sören Boström

Norrköping2019-05-17 20:00

NORRKÖPING

– Vi kallar det här passet för regnbågsjympa, eftersom vi är med i pride-arrangemanget, berättar jympaledaren Camilla Edoff. Men just det här passet är ändå ett normalt mellanpass, precis som jag brukar köra.

– Det är ju det jag kan bäst och då vet jag att alla deltagarna kan hänga på i övningarna.

Så just det här passet är det ingen större skillnad på, även om det igår som första programpunkt i årets pridefestival i Norrköping?

– Enda skillnaden är väl att jag klätt mig själv i regnbågsfärger och ett regnbågsfärgat halsband.

Men enligt East Pride-programmet väntar andra, mer spektakulära Friskis-pass under veckan.

Bland annat med Friskisklassikern "Jympa goes Pride":

– Ja, och då är det ett härligt pass med extra festlig stämning och mycket regnbågsfärger, berättar Helene Stringborn på Friskis.

– Sedan ska vi från Friskis också gå med i den stora paraden genom centrala Norrköping under lördagen. Och då har vi ju glädje av att vi är en vältränad grupp som går med i leden.

Efter den inledande regnbågsjympan hos Friskis på fredagslunchen, var det full fart dagen ut, med bland annat en diskussion om HBTQ-frågor hos RFS, en diskussion om EU:s arbete med HBTQ-frågor på Arbetets museum och även en Regnbågsmässa i Centrumkyrkan.

Och idag lördag är det alltså åter dags för East Pride Parade, den stora paraden som startar vid Stadsbiblioteket och går sedan via Drottninggatan till Folkparken. En parad som förstås ingör i pridefirandets 10-årsjubileum i Norrköping.

Det var bra fart på den regnbågsjympa hos Friskis, som inledde prideveckan i Norrköping.
Det var bra fart på den regnbågsjympa hos Friskis, som inledde prideveckan i Norrköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om