Postterminalen lever vidare med delvis ny verksamhet
Postterminalen i Norra Promenaden läggs ner, men bara delvis. Över 200 personer kommer att arbeta kvar, även sedan brevsorteringen försvunnit. Om det berättar vi i Norrköping runt, där vi också noterar att en narkotikautbildning nu startat för skolpersonal i Norrköping samt att två veteraner inom svenska kyrkan honorerats för lång och trogen tjänst.
Ryktet om Postterminalens försvinnande i Norra Promenaden är betydligt överdrivet och igår bjöd Posten in till öppet hus med guidning i lokalerna. Här är det Jan Hederos som visar brevbäraravdelningen för från vänster Ann-Marie Carlsson och Marianne Peterson. Längre bort ses områdeschefen Margareta Eriksson och skymd Elisabet Jonsson. FOTO: ANITA KJELLBERG
Foto:
- Det känns angeläget för oss att visa att ett stort Postcenter kommer att finnas kvar i samma lokaler, även i framtiden, säger områdeschefen Margareta Eriksson när vi träffar henne i samband med måndagens öppet hus i lokalerna, där man bjöd alla besökare på kaffe och kaka samt en guidad rundvandring i lokalerna.
<B>+ Vad kommer då att finnas kvar efter att brevsorteringen försvunnit?</B>
- Brevbäringen med dess cirka 100 brevbärare blir kvar i huset, liksom ett Postcenter med fullservice till företagen, men även till privatpersoner, för här kan man bland annat köpa frimärken, kuvert, påsar, kartonger, hämta postförskott, skicka brev och paket, skicka gruppreklam, hyra postboxar och mycket annat.
- Dessutom kommer gruppreklamcentralen med sina 90 anställda att flytta hit från sina nuvarande lokaler på Finspångsvägen. Så totalt blir vi då cirka 230 anställda på detta Postcenter i Norra Promenaden.
Narkotikan ska bort från Norrköpings kommun! Åtminstone har politikerna bestämt att satsa på nolltolerans när det gäller narkotika och igår startade utbildningen av kommunanställda:
- Varje skola och fritidsgård samt fältsekreterarna har utsett kontaktpersoner, som vi nu utbildar och upplyser om hur drogsituationen ser ut i Norrköping och hur vi kan förbättra den, säger Kicki Söderberg, samordnare för kommunens drogförebyggande verksamhet.
- Det råder stor osäkerhet om olika narkotikafrågor och vi kommer att arbeta vidare med mer utbildning av det nätverk av kontaktpersoner som vi nu fått och även gå vidare till föräldrar och ungdomar. Dessutom finns det mycket forskning på det här området, som vi kommer att dra nytta av.
Igår var narkotikapolisen Rolf Thorvaldsson gästföreläsare:
- Jag berättade om hur man upptäcker om en person är drogpåverkad och vilka symptom man kan titta efter.
- Sen vill jag gärna berömma kommunens satsning mot nolltolerans för narkotika. En mycket positiv satsning på ungdomen för framtiden.
Kyrkoveteraner
Britt-Inger Sannerud och Bengt Elmlund har varit anställda inom svenska kyrkan i Norrköping i 25 år. För detta har de nyligen honorerats och fått en medalj eller klocka, som tack för långa och trogen tjänst.
Britt-Inger Sannerud har varit S:t Johannes trogen i alla år och började med att ha hand om folkbokföringen till att gå över och bli kyrkosekreterare och därmed ha hand om det mesta i församlingen.
Bengt Elmlund är knappast heller någon "hoppjerka" utan har arbetat i Kvillinge församling under alla år som organist.
Utmärkelserna fick de vid den traditionella högtiden i Matteus kyrka med efterföljande fest i Matteusgården.