Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Positivt utveckling i Norrköpings skolor: "Fantastiskt"

Norrköpings högstadielever gör allt bättre ifrån sig i skolan och skillnaden mellan könen är på väg att jämnas ut.

Högstadieleverna på de kommunala skolorna i Norrköping ar förbättrat sina betyg under det senaste året.

Högstadieleverna på de kommunala skolorna i Norrköping ar förbättrat sina betyg under det senaste året.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Norrköping2021-06-11 09:52

Det visar en färsk rapport där man tittat på slutbetygen hos niondeklassarna i Norrköping och jämfört årets resultat i de kommunala skolorna med förra årets slutbetyg.

Den första preliminära sammanställningen visar en fortsatt positiv utveckling för de tre resultatmåtten – meritvärde, gymnasiebehörighet och andel elever som uppnått kunskapskraven i alla ämnen.

–Det känns fantastiskt att den positiva trenden håller i sig. Den ökade måluppfyllelsen är resultatet av ett målmedvetet arbete av engagerade och kompetenta lärare och medarbetare i hela grundskolan tillsammans med kunskapstörst och hårt arbete av eleverna, säger Hans Grimsell, verksamhetschef grundskola i ett pressmeddelande från Norrköpings kommun.

Meritvärdet har gått upp från 226 poäng vårterminen 2020 till 227 poäng vårterminen 2021. Det mest anmärkningsvärda är att det är pojkarnas resultat som ökat mest. Dessutom verkar skillnaderna mellan skolorna ha minskat.

–Det visar att utvecklingen på Norrköpings kommunala skolor går åt rätt håll. Det har varit ett annorlunda år med pandemin, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Gymnasiebehörigheten har ökat med två procentenheter och ligger i år på 84 procent.

Framför allt är det en ökning för pojkar, men även flickornas gymnasiebehörighet ökar. 

– Det arbete som lärare och rektorer bedriver gör skillnad, och det gäller att hålla i arbetet och fortsätta hålla blicken på målet, säger Kikki Liljeblad (S), utbildningsnämndens ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!