Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Politiker mot väggen

NORRKÖPING
Förslaget att ta betalt för extrahjälp i färdtjänsten fick som väntat bakläxa i fullmäktige igår kväll. Förslaget ska omarbetas. Om detta var alla eniga. Att det ändå blir någon form av avgift kan man nog ändå räkna med. 80 procent av dem som utnyttjar färdtjänsten gör det högst fem gånger i månaden.

Norrköping2003-02-28 00:00
Protesterna har varit högljudda från anhörigförening, handikapp- och pensionärsorganisationer. Många av dem var på plats före fullmäktigemötet för att läxa upp ledamöterna.
Pensionärerna fick dessutom ett annat positivt besked före mötet. Det blir 220 000 kronor i föreningsstöd i år. Förra året halverades stödet, nu återställs nivån. Stödet fördelas mellan de olika pensionärsföreningarna.

<b>Kvarsebo var där</b>
På plats före fullmäktigemötet var också Kvarsebo-borna. Alla var där, tycktes det. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Li Teske (s) fick sina fiskar varma.
Frågan om skolorna i Kvarsebo, Simonstorp och Klockaretorpet var inte alls på fullmäktiges bord igår. Att Kvarsebo-borna var där berodde på att allmänheten var inbjuden före fullmäktigemötet för att ställa ledamöterna till svars.
Och det gjorde allmänheten.
Själva skolbeslutet fattas i barn- och ungdomsnämnden den 18 mars.

<b>Ideologisk debatt</b>
En interpellation från moderaten Jan Owe-Larsson till gymnasienämndens ordförande Sara Heelge Vikmång satte i gång en ideologisk debatt om skolan.
Interpellationen handlade om frånvaron i gymnasiet.
Jan Owe-arsson ville veta hur det står till med den och om det var aktuellt att skriva in frånvaron i slutbetyget.
- Det är bättre att samtala med elever och föräldrar. Och se till att eleverna tycker det är meningsfullt att gå till skolan, sa Sara Heelge Vikmång.
Någon registrering i slutbetyget vill hon inte vara med om.

<b>Skolmotion (c)</b>
Karin Jonsson (c) hade skrivit en motion "angående konsekvensbeskrivning och samhällsanalys vid skolnedläggelser i glesbygd".
Motionen utmynnar i kravet att fullmäktige ska uttala vikten av de mindre skolorna som en förutsättning för levande landsbygd.. Och att man ska göra en samhällsanalys av följderna.

<b>Partistödet</b>
Hela borgerligheten och miljöpartiet skrev under så där kan det bli majoritet när det är så dags.
Debatt blev det om partistödet till vänsterpartiet. Moderaterna ville att vänsterpartiet ska få avdrag med 75 000 kr för sina politiska sekreterare.
- Man måste skilja mellan stöd till partiernas folkrörelsearbete och jobbet i Rådhuset, tyckte Göran Färm (s).
Det tyckte inte moderaterna Jörgen Rundgren och Patrik Andersson.
Nu blev det i alla fall så att det fick räcka med att dra av ett mandatstöd, dvs 25 764 kr.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!