86-åringen försvann på lördagskvällen den 25 maj. Inte förrän två och en halv dagar senare började polisen leta efter den gamla mannen, enligt den beprövade MSO-metoden som bland annat går ut på att man ska satsa hårt på sökandet i början.
Detta har kritiserats av flera poliser.
Ordentlig genomgångI tisdags hade polisen en ordentlig genomgång av hur man jobbade då.
– Vi kan inte hitta att vi gjorde något fel men kom fram till att vi ska vara lite snabbare på att ta ut erfaren och kunnig personal som kan sätta igång en insats med räddningstjänst. Hundförarna är till exempel väldigt duktiga på sådant, säger Torbjörn Pettersson, chef för polisens VB och LKC-enhet i länet.
Han vill inte påstå att det är veckans genomgång som gjorde att polisen satte in alla resurser på torsdagskvällen, i sökandet efter kvinnan.
Skillnaden storEnligt Pettersson var skillnaden stor när det gällde 86-åringen som försvann från Vrinnevisjukhuset och den 60-åriga kvinna som gjorde samma sak i torsdags kväll. Hon var i betydligt sämre skick och kondition än 86-åringen.
– Klockan 22.45 beslutade vi därför att det var ett akut nödläge och satte in räddningstjänst direkt. När det gäller mannen, som vi ännu inte har hittat, bedömde vi att det var ett beredskapsläge, säger Torbjörn Pettersson.
Klockan 04.10 hittades polisens hundförare den försvunna kvinnan i ett skogsparti knappt 300 meter från sjukhuset.
Polismästare Stefan Mann är inte så insatt i fallet med den försvunna kvinnan. Men han tror ändå att uppföljningsarbetet med 86-åringen kan ha påverkat sökarbetet på torsdagskvällen.
– Rimligen påverkar allt, både bra och dåliga saker vi gör, nästa gång, säger Stefan Mann.
Förmodligen lärde ni er av misstaget med 86-åringen?
– Jo, om det nu var ett misstag, vi har olika uppfattningar om den saken.