Permobilburen ledamot kom inte ut vid brandövning

När en brandövning genomfördes under kommunfullmäktige kom ledamoten Tobias Holmberg (V), inte ut. "Det är särskilt allvarligt eftersom det är i det demokratiska rummet det brister", säger han.

Tobias Holmgren, (V) blev inte förvånad över att han inte tog sig ut vid brandövningen. "Det är tragiskt nog inte första gången", säger han.

Tobias Holmgren, (V) blev inte förvånad över att han inte tog sig ut vid brandövningen. "Det är tragiskt nog inte första gången", säger han.

Foto: Louise Åsenheim

Norrköping2023-03-28 15:32

Mitt under kommunfullmäktiges sammanträde på måndagen började brandlarmet ljuda och ledamöterna började ta sig mot nödutgången. Samtidigt tog sig tjänstepersonerna som sitter i förvaltningshuset Rosen ner till gatuplan och vidare till Nya torget. Där är uppsamlingsplatsen för både politiker och tjänstemän om en brand skulle bryta ut. Mellan 400 och 500 personer samlades och väntade tills räddningsledningen meddelade att det var en övning och att alla kunde återgå.

Tobias Holmberg däremot, som sitter i permobil, tog sig inte ut till samlingsplatsen.

– Den tillgängliga vägen för mig, via foajén, var rökfylld (av fejkad rök, reds anm.), säger Tobias Holmberg.

Den väg som de flesta ledamöterna tog ut har många trappsteg ut på gatan och den andra utgången, som går via restaurangen, har en hög tröskel och saknar ramp.

– Det är tragiskt nog inte första gången det här händer. Det är så här det ser ut, det synliggör bara de brister som finns generellt. Men jag tycker att det är särskilt allvarligt eftersom det är i det demokratiska rummet det brister, säger Tobias Holmberg.

– Vi i Vänsterpartiet förväntar oss att vi att kommunen tar till sig det här och åtgärdar bristerna.

Caroline Luup, gruppledare för internservice, fick vetskap om problemet efter brandövningen och säger att det ska rättas till. 

– Det är en bra anledning till att ha övningar, att man upptäcker fel och brister och kan åtgärda dem, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!