Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Pedagogiskt EU-projekt

Just nu pågår ett internationellt EU-projekt i Norrköping och man kan gissa att det är mycket pedagogiskt upplagt!
Deltagarna är nämligen alla lärare eller museiintendenter, som är ute efter att förbättra just sin pedagogiska utbildning.

Visar sin egen balklänning. Museiintendent Anette Kindahl visar här upp sin egen balklänning för deltagarna i den internationella pedagogutbildningen, som just nu pågår i Norrköping via ett EU-projekt. Deltagarna i Norrköping kommer från Österrike och Frankrike, men även Ungern har med pedagoger i projektet. 
FOTO: JANNE FORSBY

Visar sin egen balklänning. Museiintendent Anette Kindahl visar här upp sin egen balklänning för deltagarna i den internationella pedagogutbildningen, som just nu pågår i Norrköping via ett EU-projekt. Deltagarna i Norrköping kommer från Österrike och Frankrike, men även Ungern har med pedagoger i projektet. FOTO: JANNE FORSBY

Foto:

NORRKÖPING2004-03-03 06:00
- Målsättningen är att vi ska utbildas till en gemensam europeisk standard, förklarar Anette Kindahl från Norrköpings stadsmuseum, och efter projektet kommer vi att lämna en skriftlig rapport, som i framtiden kan användas av andra pedagoger i deras utbildning.
Från Norrköping deltar Anette Kindahl och Hasse Eriksson från stadsmuseet, Inger Sivervik-Carlsson och Tone Dahlstedt från Marieborgs folkhögskola samt Roger Källs och Siv Vikmång från ABF.

Utomhuspedagogik
- Förutom oss omfattar projektet deltagare från Österrike, Frankrike och Ungern, berättar Anette Kindahl, och senare i år ska vi besöka Österrike för att lära mer om utomhuspedagogik och Frankrike för att få veta mer om distansundervisning. Sedan avslutas hela projektet i Ungern under 2005.
Vad har ni ägnat er åt här i Norrköping?

Mer insikt
- Här har vi skapat mer insikt hos deltagarna angående den svenska studiecirkelmodellen, men även muntlig historia och "gräv där du står-metoden".
- Bland annat, berättar Anette Kindahl, lät vi alla deltagare ta med sig ett personligt plagg till stadsmuseet, som de sedan fick placera på ett ställe de tyckte passade bra och därefter även berättar något personligt om sitt plagg.
Vad berättade du själv för klädeshistoria?
- Jag tog med en balklänning, som jag fick i ungdomen i samband med en teaterverksamhet, men en klänning som jag senare även fick glädje av i verkligheten, när jag hamnade på riktiga baler, i samband med att jag läste i Uppsala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!