Paulina prisad: "Hon ger människor hopp"

När stipendiet till Berit Malmqvists ära delades ut för sjunde gången var vinnaren Paulina Bengtsson, föreläsare, behandlingsassistent och utbildare i Östergötland.

Eldsjälen Berit Malmqvist tillsammans med årets stipendietagare Paulina Bengtsson.

Eldsjälen Berit Malmqvist tillsammans med årets stipendietagare Paulina Bengtsson.

Foto: KUA Emanuel Fröberg

Norrköping2022-12-21 14:00

Priset delas ut av Fonus Öst, som i många år arbetat tillsammans med Norrköpingsprofilen och eldsjälen Berit Malmqvist för olika ändamål. För sju år sedan instiftades Berit Malmqvist-stipendiet.

Stipendiet på 25 000 kronor tilldelas en person, organisation eller förening som gör samhället bättre genom goda gärningar.

I år gick det till Paulina Bengtsson, Linköping, som tidigare bott i Norrköping. Hon är grundare av Novahuset, en förening mot sexuellt våld som arbetar stödjande, uppsökande och förebyggande. Idag driver hon verksamheten Hälsa med häst, där personer inom LSS, psykisk ohälsa, stress, utbrändhet, våld och trauman får stöd och aktiviteter genom kontakten med hästar.

2020 kom hennes självbiografi "Utnyttjad, våldtagen och såld".

Paulina Bengtsson föreläser i hela Östergötland för skolor, socialtjänst och polisen. 

Ur motiveringen: "Stipendiet till Berit Malmqvists ära tilldelas Paulina Bengtsson – för modet att berätta sin egen historia och för sitt outtröttliga arbete för de utsatta. Paulina lyckas ge människor hopp om en väg tillbaka till ett meningsfullt liv efter övergrepp."

Vidare i motiveringen: "Paulina ger dem hon möter hopp om framtiden trots smärtsamma erfarenheter. Med sin tro på människor och med det friska i centrum visar Paulina att det är möjligt att må bra igen".

Stipendiet delades ut på Fonus byrå på Gamla Rådstugugatan i Norrköping under tisdagseftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!