Bild från förr
Här är ett vykort från Folkets Park i Norrköping, för många år sedan. Av klädmodet att döma, kan bilden kanske vara tagen under 1930- eller 40-talet.
Vykortet har vi fått låta av Norrköpings Stadsarkiv i Rådhuset.
Troligen har det just varit en föreställning inne i teaterbyggnaden i bakgrunden, eftersom publiken verkar var på väg ut i parken igen.
Sedan 1980-talet avvecklades verksamheterna vid Folkets park allteftersom; Tropikhuset med fåglar och reptiler] flyttades ut till Kolmårdens djurpark. Djuren från den lilla djurparken flyttades till Naturbruksgymnasiet i Himmelstalund under 2005.
Området blev allt mindre använt och alltmer förfallet.
Det som finns kvar idag av det ursprungliga Folkets park är arrangemangslokalen Borgen (tidigare Folkborgen), den syrisk-ordodoxa kyrkan S:t Maria (i den tidigare teatern) och Barntrafikskolan som drivs av KFUM Norrköping.
I parkområdets norra del byggdes ett antal lägenheter under 2010-talet. I områdets södra del byggdes under 2018 ett antal radhus. Området kallades under 2000-talet för Kneippen Syd, men fick 2015 det officiella namnet Sandtorp.
Tilläggas kan att Folkets park skapades i början av 1900-talet av arbetarrörelsen, när åkrarna kring Borgs säteri skulle delas upp.
Målsättningen med den nya parken var att erbjuda sund kultur med god smak. Tidiga artister i den nya parken var bland andra Calle Lindström, Anners Annersa på Hultet och Skånska Lasse.
Men snart dominerades underhållningen av högklassiga teatrar, revyer och operetter. Stora namn på teaterscenen var Jussi Björling och Gösta Ekman.