På väg mot världsrekord
NORRKÖPINGI söndags startade ett kyparlopp från Tivoli i Köpenhamn med mål i Kungsträdgården i Stockholm den 2 juni.Igår passerade loppet Norrköpings kommun, där 26 kypare och servitörelever bär brickan genom kommunen på väg upp till Stockholm.
Norrköpingskyparna Faycal Boutraba och Robert Hubner var var med och bar brickan en bit. FOTO: ROBERT SVENSSON
Foto:
Från Norrköping deltog kypare från Palace, Bishop, Harrys, Charlies, Pappa Grappa och Bacchus samt servitörelever från De Geergymnasiets restaurangskola.
- De är deras coach Sofia Lantz är värda en extra eloge eftersom de tog hand om hundpasset mellan klockan 21 och 02 i natt, på väg upp mot Stafsjö, där Nyköpingskypare tog över, berömde arrangörerna.
- Sämre var intresset i Linköping, där inte en enda krog ställde upp med kypare, utan det var kypare från Mjölby och Norrköping som fick rädda brickan förbi Linköping.
Totalt är det 350 servitörer och servitriser som fullt servitörsklädda håller på att dygnet runt gå och springa stafett med en bricka dukad med tre glas och en öl de 70 milen mellan huvudstäderna. Det blir värdens längsta kyparlopp, och ambitionen är att deltagarna skall hamna i en viss välkänd rekordbok nämligen Guinness.
Bakom arrangemanget står bland annat Restaurangernas Dag i Stockholm och Carlsberg Sverige.