På väg in i HA – vill ha ersättning

En 28-årig man som just nu avtjänar ett fängelsestraff för grov misshandel begär ersättning för att suttit häktad.

Satt häktad. Friades och vill nu ha ersättning.

Satt häktad. Friades och vill nu ha ersättning.

Foto: Åsa Hanell

NORRKÖPING2015-12-10 10:30

Ersättning vill han ha för att ha suttit häktad under tio dagar i mars 2014 misstänkt för en annan grov misshandel. 15 mars hävdes häktningsbeslutet och han misstänktes inte längre.

Nu vill han ha minst 1000 kronor per dag som han var frihetsberövad. Men efter att han släppts dröjde det bara några månader innan han på nytt häktades misstänkt för en grov misshandel.

Det var den 22 oktober i fjol som en man blev överfallen och misshandlad av fyra män utanför Ria på Luntgatan. Han slogs sönder och samman med olika tillhyggen, bland annat en köttyxa och bordsben. Springande lyckades han ta sig från platsen och längst ner på Kungsgatan blev han upphunnen av polis. Strax eftertåt kom ambulans till platsen och han fördes till Vrinnevisjukhuset för akut vård.

Fem män greps senare misstänkta för den grova misshandeln. Samtliga har kopplingar till Hells Angels supportergrupp Red and White Crew. En av dem, 28-åringen, är så kallad suspect, vilket innebär att han är nära att upptas som fullständig medlem i Hells Angels.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om