Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Östgötateatern sätter upp My Fair Lady

NORRKÖPING
Idag ges sista föreställningen i Norrköping av Tolvskillingsoperan på Östgötateatern och samtidigt kommer titeln på nästa säsongs stora musikal till allmänhetens kännedom: My Fair Lady.
- Jag menar att dramatiskt är det nog den allra bästa musikal som finns, säger teaterchefen Johan Celander. Så det är konstigt att den faktiskt aldrig har spelats på Östgötateaterns stora scen.

Norrköping2003-01-25 00:00
Pjäsen har däremot spelats på Arbis 81-83 och 1995 och gjort stor succé. Historien om hur professor Higgins sätter stil på Eliza, den oborstade flickan från folket, är älskad och spelad världen över.
I botten finns som oftast när det gäller slitstark dramatik, en klassisk historia; här är det Ovidius Pygmalion, sagokungen som förälskar sig i en staty som då får liv av gudinnan Afrodite. På det temat, alltså hur mannen skapar sig en idealkvinna, skrev G.B. Shaw en komedi som sedan blev musikalen My Fair Lady.
Den kvinnliga huvudrollen ska spelas av Nina Norblad från Åby som just nu spelar i musikalen Hair i Malmö. "En jättebegåvad tjej," säger Celander.
Hon har stått på Arbis scen, senast i Sound of Music, därefter gick hon balettakademin i Göteborg.
Sven Angleflod kommer att få skrika efter sina tofflor på slutet, nämligen i rollen som professor Higgins, Dr. Doolittle, far till Eliza, är en roll som Willy Boholm ska göra Båda har de goda sångröster som krävs. Hans Wigren som spelade på Östgötateatern i höstas, ska regissera hela härligheten. Mattias Carlsson heter koreografen och Bengt Fröderberg ska göra scenografin.
En älskad musikal således, publikdragande och okontroversiell. (Såvida inte en kvinnorörelse på hugget försöker något).
- En teater behöver inte vara kontroversiell för att vara bra, säger Johan Celander. Dessutom ska man se det större perspektivet och se vad vi ger i övrigt under säsongen. Och till året därefter har vi redan talat om ett nyskrivet svenskt material som årets musikal, men det namnet väntar vi ännu lite med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!