Efter skolans slut på onsdagseftermiddagen träffar vi elever i klass fyra musikprofil samt föräldrar i samma klass utanför skolan. Det finns en stor oro hos många av dem efter beskedet att det blir indragna profillektioner under våren på grund av svårigheter att rekrytera behöriga musiklärare.
Anna Bjärle är förälder till Emil Bjärle och det är det första barn hon har som går här i musikklass.
– Det är sorgligt att det blir så här, vi hoppas att det kan lösa sig för Emil tycker det har varit jätteroligt, säger hon och det skriver Emil under på:
– Det här är tråkigt men det har hänt förut, jag hoppas att det kommer någon ny lärare åtminstone till hösten.
Mikael Qviström är också förälder i klass fyra.
– Vi valde ju den här inriktningen för att det är mer sång och musik. Man är ju lite besviken på hur det har hanterats. Man har konstaterat att det inte finns någon lärare, gör om scheman så att eleverna får gå hem tidigare och börja senare för att lösa det, säger Mikael Qviström.
– Det måste ju finnas musikintresserade i Norrköping som kan tänka sig att ställa upp. Jag tycker att man kunde ha ansträngt sig lite mer.
De tycker också att informationen varit dålig.
– Vi föräldrar fick ett mejl men barnen har inte fått reda på det så vi föräldrar har fått berätta det, säger Anna Bjärle och Mikael Qviström tillägger att han tycker att mejlet mest var ett konstaterande:
– Det är mest, "nej, det blir inget", fast det finns ju tre veckor kvar att lösa det innan terminen börjar.
Anna Qvarnklev har barn både i fyran och sjuan och tycker att det fungerat bra i den äldre dotterns klass.
– Men det var ju klart ganska tidigt att en lärare skulle sluta så de har ju haft tid på sig. Det kom lite som en chock ändå, så här trodde jag nog inte att det skulle bli, säger Anna Qvarnklev.
– Även om det inte går att lösa alla timmar så borde det gå få till något seriöst så att det inte bara blir en förvaring under profiltimmarna.
De luftar också en oro för att musikklasserna i förlängningen skulle kunna avslutas här på grund av svikande intresse.
– Hälften av eleverna här har ju valt Navestadsskolan för dess musikklasser, utan dem skulle kanske Navestadsskolan inte kunna finnas kvar, säger Mikael Qviström som också påpekar att Norrköping är en riktig körstad.
– Det borde finnas de som skulle kunna undervisa i kör här.
Fjärdeklassaren Theodor Brobert älskar att sjunga och har valt musikklass trots att det innebär lite uppoffringar då han bor i Marby.
– Jag går upp tidigt och tar bussen från Abborreberg som går kvart i sju varje morgon. Jag är framme runt åtta så det blir tidiga morgnar. men det är det värt för att få sjunga i skolan, säger Theodor som hoppas att det här löser sig så fort som möjligt.