Folkhälsomyndigheten presenterar varje dag siffror över antalet coronafall i landet.
När det gäller antalet sjukdomsfall per hundratusen invånare är det tre län som sticker ut: Stockholm, Södermanland och Östergötland.
Under onsdagen toppade Östergötland listan. Under torsdagen var det Södermanland med 112,6 fall per hundra tusen invånare, följt av Östergötland med 110,4 och Stockholm med 102,6.
I den offentliga diskussionen är dock mycket fokus på just Stockholm.
Något som kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) reagerat på.
"När jag lyssnar på riksnyheterna får jag intrycket att krisen är som värst i Stockholm. Jag vet att det är en bagatell i det stora, men oförmågan att lyfta blicken irriterar. I själva verket toppar Östergötland den trista tabellen med 96,5 fall per 100 000 invånare, Stockholm 93,6 (onsdagens siffror). Det kommer att växla framöver, och visar vikten av att nationellt styra resurser dit de bäst behövs, just nu", skriver han i ett inlägg på Facebook.
När Folkbladet ringer upp utvecklar han sitt resonemang:
– Poängen här är att alla regioner kommer att drabbas och då är det viktigt att stöd och resurser riktas dit de behövs mest för stunden. Det gäller att vi är solidariska och fördelar resurserna på ett klokt sätt och det tycker jag att myndigheterna gör. Men tittar man på hur rapporteringen sett ut i riksmedia under coronakrisen så har det varit en väldig fixering vid Stockholms problem. Det är något som har slagit mig. Vi i Östergötland har haft ungefär samma situation nu en tid och nu har vi till och med högre tal men det rapporteras inte om det på samma sätt. Det är ingen stor fråga i det här läget men jag tyckte att det fanns skäl att påpeka det, säger han.
Känner du att Östergötland får det stöd som behövs från myndigheter?
– Än så länge fungerar den solidariska fördelningen. Nu kom det ett beslut i går om att vi ska få ytterligare skyddsutrustning. Det hjälper oss i Norrköping för vi har många som har behov av det här, säger han.
Smittskyddsläkare Britt Åkerlind påpekade i Folkbladet förra veckan att det är svårt att jämföra statistik mellan regioner då det bland annat skiljer sig en del i hur många prover som tas.