Nytt i Knäppingsborg

En butik stänger och en annan byter lokal. Det händer saker just nu bland de mindre butikerna i Knäppingsborg.

Reuterwalls kött- och fiskaffär har stängt butiken i Knäppingsborg.

Reuterwalls kött- och fiskaffär har stängt butiken i Knäppingsborg.

Foto: Sara Segraeus

NORRKÖPING2019-02-27 17:00

– Ja, och det tråkiga är att Reuterwalls kött- och fiskaffär tvingats slå igen, på grund av för dålig lönsamhet, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef hos Castellum som äger fastigheten.

– Samtidigt kommer det att bli en rockad, eftersom det är klart att Lindhs Te & Kaffe flyttar från sin nuvarande butik, fram till lokalen där Fiskmagasinet låg tidigare. Det vill säga mellan tidigare Reuterwalls butik och Norins ost.

Så nu har ni två tomma butiker att försöka fylla upp med något nytt?

– Ja, och vi har samma ambition med bägge butikslokalerna, att vi helst vill vi ha butiker med inriktning på en matupplevelse och som skapar ett värde i det här kvarteret.

– Vår målsättning är att Knäppingsborg ska fortsätta skapa någon slags saluhallskänsla, där uppe på trädäcket, när man kommer dit för att handla. Helt enkelt att man har en god känsla i magen, när man går därifrån.

– Det är våran önskan och sedan får vi se om vi lyckas med den målsättningen.

Hur ser du annars på Knäppingsborgs affärsläge, en bit ner från själva varuhusen i city?

– Det känns som att Knäppingsborg numera är ganska injobbat som affärskvarter. Bland annat märker vi att alla som får hit besökare till Norrköping, gärna tar med dem ner en sväng till Knäppingsborg för att visa upp det här speciella kvarteret, som har blivit en viktig del av Norrköping.

– Både för de som driver någon verksamhet där och också för besökarna och kunderna som kommer dit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om