Det kan höra till den så kallade Eskilstunakista som arkeologerna för några år sedan hittade en del av vid utgrävning av kvarteret Gamla Rådstugan, vid Järnbrogatan och Skolgatan.
Det är bara 200 meter från kvarteret Tullhuset, som ligger i hörnet av Gamla Rådstugugatan och Hospitalsgatan.
Det första fyndet, år 2011, var en bit av en gavel, en kortsida till ett tidigt kristet gravmonument, där man ser olika kors som ristats in på gavelns båda sidor.
Runstensfragmentet i röd kalksten, tio centimeter stort, med en runslinga på ena sidan, där man kan se en A-runa, kan vara en del av täckhällen.
– Vi kan inte vara hundra procent säkra på det. Det kan vara en runhäll också. Men jag tror att det är täckhällen till en sådan här Eskilstunakista. Det är det rimligaste att tänka sig, med tanke på hur tjock den är, säger Kenneth Svensson, chefsarkeolog vid Arkeologikonsult.
Teorin stärks av sammanhanget: att en gaveldel hittats tidigare i närområdet, säger han.
Medan den förra biten var gulvit kalksten, är det här röd kalksten.
– Men det behöver inte betyda att det inte är från samma gravmonumet.
Eskilstunakistor, som fått sitt namn av att en sådan första gången hittades vid i en kyrka i Eskiltuna, är gravar, som står ovan mark, där man byggt upp en stenkista av hällar, där de bågformade och dekorerade gavlarna står upp högre än övriga kistan. Kistans lock är en så kallad täckhäll.
En runhäll däremot ligger direkt på marken, över en grav.
Eskilstunakistor dateras till sent 1000-tal, slutet av vikingatiden och övergången till medeltiden. Gravarna har kopplats till människor ur det högsta sociala skiktet.
– Det kan vara släkter som har stått kungamakten nära.
Tidigare har Eskilstunakistor bara hittats i den västra delen av länet. Det första fyndet i Norrköping var riktig wow-upplevelse för arkeologerna.
Den gamla landsvägen gick från Västgötegatan och på en bro över Motala ström. Man kan tänka sig att en storman i området skulle ha kontroll över den passagen.
Att hitta spår efter en stormannagård i närheten vore en arkeologisk dröm.
I kvarteret Tullhuset, där det senast varit parkering, hittades kalkstensfragmentet på en yta som var orörd tack vare att en huslänga utan källare legat ovanpå fyndplatsen. Fragmentet låg under flera lager jordgolv, i en sank svacka.
– Det är ett viktigt fynd, säger Kenneth Svensson som menar att det bidrar till att visa Norrköpings betydelse.
Han hoppas att länsmuseet kan låna ut kalkstensfragmenten till Stadsmuseet.
– Det är väl där de hör hemma.