HĂ€rlig Pasta har gift sig med grannen Grazie och flyttat in pĂ„ Hospitalsgatan. Med större yta har en deli adderats, pastan kan leva vidare och den nya identiteten stavas Grazie Pasteria & Deli. Det Ă€r inte första gĂ„ngen som restaurangansvarige och delĂ€garen Daniel OhlĂ©n Ă€r med och startar nytt â han har 35 Ă„r i branschen. En vecka efter öppningen har det första kaoset lagt sig och de gamla stammisarna har hittat till den nya lokalen.
â Det vi tar med oss Ă€r ju en del av menyn, sjĂ€lvklart. Vi Ă€r ju mĂ„na om vĂ„ra gamla HĂ€rlig Pasta-gĂ€ster. Det som Ă€r nytt Ă€r att vi skapar mycket mer ifrĂ„n en delidisk, vi skapar mer för dagen, sĂ„ det Ă€r större variation för gĂ€sten dagligen, sĂ€ger Daniel OhlĂ©n.
Krögaren vill att restaurangen ska kÀnnas personlig, som att kliva in i sitt eget vardagsrum.
â Man kan komma in och bara ta en espresso kanske och prata med oss. Det behöver inte vara ett stort köp varje gĂ„ng. Kom gĂ€rna in och mingla lite bara, sĂ€ger Daniel OhlĂ©n.
Det Ă€r inte bara lokalen som har breddats, repertoaren har ocksĂ„ utökats med frukost bestĂ„ende av nybakad foccacia och croissant â för att nĂ€mna nĂ„got. De ska Ă€ven satsa mer pĂ„ catering framöver.
Inredningen och stÀmningen blir nÀstan lika viktig som maten eftersom konkurrensen pÄ Norrköpings krogscen har hÄrdnat, menar delÀgaren.
â NivĂ„n har ju höjts överlag liksom och bra mat kan du ju Ă€ta i nĂ€stan varenda gathörn, sĂ„ jag tror det personliga blir viktigt.
Daniel Ohlén och hans team har lÀnge haft en vision om att förÀndra HÀrlig Pasta, kanske genom att addera en deli. Nu, tio Är efter att restaurangen startade, blev det till verklighet.
â Vi tĂ€nker ju hela tiden pĂ„ vad vi kan göra, det bubblar ju hundra idĂ©er i huvudet och alla blir inte till verklighet men en del av dem, sĂ€ger Daniel OhlĂ©n.
I den gamla lokalen ska krögarna bakom finkrogen GIN, en annan granne pĂ„ Hospitalsgatan, ta över och starta en nordisk bistro med franska inslag. Ombygget börjar nu i dagarna. BĂ„da krogar tillhör Ăstgöta Kök liksom det gamla kafĂ©et Grazie gjorde. Daniel OhlĂ©n vill behĂ„lla konceptet HĂ€rligt Pasta i nĂ„gon form, men har samtidigt blicken stadigt framĂ„t.
â Man har svĂ„rt att stĂ„ still, jag har redan nya idĂ©er, sĂ€ger Daniel han.