Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Grazie Pasteria & Deli: En ny era för Härlig Pasta

Pastarestaurangen på Drottninggatan har flyttat in hos kafégrannen, svidat om och blivit med deli. "Det ska vara som ett vardagsrum, man ska känna sig hemma", säger restaurangansvarige Daniel Ohlén.

Att gå in på pasterian ska kännas som att kliva in i vardagsrummet.

Att gå in på pasterian ska kännas som att kliva in i vardagsrummet.

Foto: Jenny Borg

Norrköping2024-05-21 17:00

Härlig Pasta har gift sig med grannen Grazie och flyttat in på Hospitalsgatan. Med större yta har en deli adderats, pastan kan leva vidare och den nya identiteten stavas Grazie Pasteria & Deli. Det är inte första gången som restaurangansvarige och delägaren Daniel Ohlén är med och startar nytt – han har 35 år i branschen. En vecka efter öppningen har det första kaoset lagt sig och de gamla stammisarna har hittat till den nya lokalen.

– Det vi tar med oss är ju en del av menyn, självklart. Vi är ju måna om våra gamla Härlig Pasta-gäster. Det som är nytt är att vi skapar mycket mer ifrån en delidisk, vi skapar mer för dagen, så det är större variation för gästen dagligen, säger Daniel Ohlén. 

Krögaren vill att restaurangen ska kännas personlig, som att kliva in i sitt eget vardagsrum.

– Man kan komma in och bara ta en espresso kanske och prata med oss. Det behöver inte vara ett stort köp varje gång. Kom gärna in och mingla lite bara, säger Daniel Ohlén.

Det är inte bara lokalen som har breddats, repertoaren har också utökats med frukost bestående av nybakad foccacia och croissant – för att nämna något. De ska även satsa mer på catering framöver.

undefined
Från delidisken skapas nya rätter till menyn varje dag.
undefined
Lokalen huserade förut bara kaféet och delin Grazie.

Inredningen och stämningen blir nästan lika viktig som maten eftersom konkurrensen på Norrköpings krogscen har hårdnat, menar delägaren. 

– Nivån har ju höjts överlag liksom och bra mat kan du ju äta i nästan varenda gathörn, så jag tror det personliga blir viktigt.

Daniel Ohlén och hans team har länge haft en vision om att förändra Härlig Pasta, kanske genom att addera en deli. Nu, tio år efter att restaurangen startade, blev det till verklighet.

– Vi tänker ju hela tiden på vad vi kan göra, det bubblar ju hundra idéer i huvudet och alla blir inte till verklighet men en del av dem, säger Daniel Ohlén. 

undefined
Italienska delikatesser kan köpas över disk.
undefined
Daniel Ohlén har redan nya idéer för pasterian.

I den gamla lokalen ska krögarna bakom finkrogen GIN, en annan granne på Hospitalsgatan, ta över och starta en nordisk bistro med franska inslag. Ombygget börjar nu i dagarna. Båda krogar tillhör Östgöta Kök liksom det gamla kaféet Grazie gjorde. Daniel Ohlén vill behålla konceptet Härligt Pasta i någon form, men har samtidigt blicken stadigt framåt.

– Man har svårt att stå still, jag har redan nya idéer, säger Daniel han.

undefined
Stor kraft har lagts på inredningen och miljön för att skapa stämning.
undefined
I Härlig Pastas gamla lokal ska krögarna bakom GIN ta över och starta en nordisk bistro med franska inslag.
undefined
En stor uteservering breder ut sig på Hospitalsgatan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!