Nybygge på Ingelsta

Nu är det klart med nybyggnation av mer handelsyta på Ingelsta i Norrköping. Närmare bestämt på Coop Forums parkering.

Inhägnad. En stor del av parkeringen vid Coop Forum på Ingelsta är inhägnad med ett stängsel, i avvaktan på nybyggnation.

Inhägnad. En stor del av parkeringen vid Coop Forum på Ingelsta är inhägnad med ett stängsel, i avvaktan på nybyggnation.

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2017-06-07 12:00

– Vi har inhägnat en stor del av parkeringen framför Coop Forum, med ett grönt stängsel, i avvaktan på att vi ska börja bygga ett nytt handelshus på cirka 3 000 kvadratmeter, säger Jens Frejrud, presskontakt hos fastighetskoncernen NFF Nordic, som äger den här marken, där bland annat Coop Forum och Systembolaget är två av de nuvarande hyresgästerna.

När blir det byggstart?

– Vi räknar med att börja bygga under hösten 2017 och att byggnaden står inflyttningsklar under hösten 2018, om allt går enligt våra planer som vi har idag.

Vad ska det bli för sorts handel?

– Vi har intressenter som vi förhandlar med, men inga kontrakt är skrivna än, säger Jens Frejrud. Men vi är öppna för all sorts handel, så det kan bli butiker, restauranger eller något annat inom handeln.

Hur blir det med parkeringsmöjligheter, när ett stort antal p-platser nu försvinner?

– Det är riktigt att många av de nuvarande parkeringsplatserna försvinner, i och med den nya byggnaden. Men vi kommer att skapa bilparkering på annan yta, så det kommer inte att bli någon försämring.

– Snarare tvärtom, säger Jens Frejrud. För i våra planer ingår såväl fler handikapplatser som platser för elbilar, eftersom det är något som vi räknar med kommer att behövas i framtiden.

Kommer Coop Forum att vara kvar?

– Ja, vi har inga andra indikationer på något annat än att Coop Forum blir kvar som hyresgäst hos oss. Tvärtom tror jag det är positivt för det här området med mer handel, eftersom man ju brukar säga att handel föder ofta mer handel på samma område.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om