NORRKÖPING
- De där skandalerna känns ändå som ganska mycket medialt, menar Martin Hultberg.
- Så även om Delis namn är smutskastat och fått dåligt rykte senaste åren, så har jag inga problem att ta över restaurangen.
- Nu gäller det för oss att förändra och förbättra restaurangens rykte och verksamhet så mycket vi bara kan.
Skottlossning
Men det har ändå varit skottlossning både utanför restaurangen och inuti, då någon sköt rakt in genom dörren från gatan?
- Ja, det har hänt en hel del, men därför tänker vi också göra om det mesta till det bästa, säger Marcus Vångström.
Som exempelvis namnet kanske?
- Ja, absolut. I folkmun har restaurangen fått lite dåligt rykte, men det tänker vi försöka ändra på nu.
- Och bland annat byter vi ut namnet på restaurangen. Vi har spånat en hel del, innan vi kom fram till att döpa restaurangen efter adressen, det vill säga restaurang Trädgårdsgatan 3, bar och kök.
Ny personal
- Dessutom, säger Martin Hultberg, kommer vi att fräscha upp inredningen, sätta in helt ny personal och även bredda matsedeln en del, även om vi kommer att ha kvar en del klassiska rätter, som planka.
- Men sammantaget är vår målsättning att göra en stor förändring av restaurangen och förhoppningsvis ha premiäröppning redan fredagen den 4 november, om allt går som vi hoppas.
För första gången
Har ni varit restaurangägare tidigare?
- Nej, säger Martin Hultberg. Det här är första gången som vi själva äger en restaurang, men jag har tio ¨års erfarenhet med mig som anställd på Otten.
- Och jag fem år på O?Learys, fyller Marcus Vångström i. Så tillsammans känns det som vi har en hel del erfarenheter från den här branschen, när vi nu köper vår första egna restaurang, vilket känns väldigt spännande.
soren.bostrom@folkbladet.se