Ny ordförande för ungmoderater
Ny distriktsordförande för MUF vill se en statligt finansierad sjukvård. - Landstinget har bland annat en onödig och kostsam byråkrati, säger Christian Gustavsson som för fyra år sedan slutade som politisk sekreterare inom landstinget.
Christian Gustavsson från Norrköping ska leda ungmoderaterna.
Foto:
- Men jag har inga statsministerambitioner. Ett år som distriktsordförande räcker, skrattar han.
Tre mål
Fram till augusti 2000 satt Christian Gustavsson som politisk sekreterare i landstinget, sedan 1998 har han suttit i kommunfullmäktige och varit aktiv medlem i MUF i åtta år. Men under de senaste åren har han varit mer engagerad i sitt arbete på den moderata riksorganisationen och pendlandet dit än det politiska arbetet på hemma plan. Som redaktör för partiets tidning och delaktig i utformandet av kampanjer känner han att han har den position som han är nöjd med.
För ett år fram över kommer han dock att fokusera på distriktet.
Tre mål sätter han som främst. I första hand att inrikta sig på Europa-valet och få in Christofer Fjellner i Europaparlamentet. Därefter kommer arbetet med att öka medlemsantalet, att komma över 600 medlemmar under det här året.
- Sedan vill vi arbeta med att få fram rätt personer inom partiet inför det kommande valet. Så gott som alla moderater har någon gång en åsikt som jag inte skriver under och det är inte riktigt bra. Vi måste ha slagkraftiga och bestämda personer i fronten, förklarar han men vill inte peka ut någon speciell person som bättre eller sämre för partiet.
Odemokratiskt
Men som exempel på den ostabila åsiktsgrunden nämner han lånet till curlinghallen som han anser vara ett mycket märkligt och odemokratisk beslut.
- Först var det många moderater i kommunfullmäktige som ville rösta för lånet men efter påtryckningar från MUF var det få som stod kvar på den sidan, förklarar Cristian Gustavsson och berättar att han vill öka MUF:s inflytandet i partiet.
Bort med landstinget
För fyra år sedan satt Christian Gustavsson som politisk sekreterare i landstinget i Östergötland. Men idag ger han inte mycket för det systemet.
- Det är ett ganska rejält systemfel. Jag vill ha en offentligt finansierad sjukvård. Men inte landstinget och inte kommunen utan staten, så att normen blir lika över hela landet. Då försvinner onödig byråkrati, konstaterar han och fortsätter.
- Med landstingets metod kommer vi om ett eller två år vara tillbaka där vi är idag, med lika stort underskott igen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!