Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ny detaljplan behövs för utbyggnad av Lindöskolan

Lindöskolan är trångbodda och bedriver delar av undervisningen i paviljonger. Nu har samhällsbyggnadsnämnden beslut att inleda detaljplanearbete för att kunna bygga ut skolan.

Fyra av Lindöskolans klasser har sin undervisning i paviljonger. Nu tas första steget till en permanent lösning. Området som detaljplanen gäller syns i rött på kartan.

Fyra av Lindöskolans klasser har sin undervisning i paviljonger. Nu tas första steget till en permanent lösning. Området som detaljplanen gäller syns i rött på kartan.

Foto: NT, Norrköpings kommun

Norrköping2021-10-20 14:00

Lindöskolan är byggd 1931 och i dagsläget går det cirka 166 elever på skolan. Av dessa är det fyra klasser som får sin undervisning i paviljonger, så har det varit sen ett drygt år tillbaka.

– Baracker är ju en nödlösning som man inte ska ha för länge, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. 

På senaste mötet med nämnden beslutade de därför att starta arbetet med att ändra detaljplanen så att den ska möjliggöra för en ny skolbyggnad. Bedömningen är att det även fortsättningsvis behövs kapacitet för tio klasser.

– Tanken är att ersätta paviljongerna med en permanent byggnad. Det handlar inte om att bygga ut för fler elever utan det ska vara samma som idag, säger Ida Hansson, planarkitekt på kommunen.

Om det kommer att bli en separat byggnad eller byggas ihop med den nuvarande skolan kan hon inte svara på, då det handlar om ett nytt uppdrag.

Fastigheten, som heter Bukten 1, omfattas av en detaljplan från 1966. Delar av området är prickat, vilket innebär att det inte får bebyggas.

– Det är en gammal detaljplan och då gjorde man ofta så. Men för att kunna bygga nytt där behöver vi se över prickmarken och justera detaljplanen efter de nya behoven, säger Ida Hansson.

Hur snart kan en ny skola stå klar?

– Allt tar ju tid, och vi ger bara förutsättningar för att kunna gå vidare med det. Går de snabbt tar det två år, går det långsamt tar det fem, säger Reidar Svedahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!