Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu våras det - för kroglivet

Förändringar är på gång i Norrköpings restaurang- och nattliv. Pappa grappa växer och i kvarteret intill öppnar en cocktail- och tapasbar.  Gamla RickRocks lokaler blir en nattklubb med amerikansk matstil.

Så här är det tänkt att utbyggnaden av Pappa Grappa ska se ut. Det blir ett café och en delikatessaffär.

Så här är det tänkt att utbyggnaden av Pappa Grappa ska se ut. Det blir ett café och en delikatessaffär.

Foto: Fotograf saknas!

NORRKÖPING2008-01-25 03:00
Det går bra för Pappa Grappa, så bra att de nu kommer att bygga ut 250 kvadratmeter.- Det blir en delikatessaffär och ett café inom några månader i samma hus, berättar Ronnie Eriksson, delägare.Han står även bakom den nya plockmatsrestaurangen Manesa som öppnar ett stenkast därifrån. I kvarteret Gåsen, det nybyggda huset vid Strömsparken, finns det två lokaler för restaurangverksamhet och en av dem blir nu en tapasbar.- Det är ett sätt att umgås, förklarar Ronnie Eriksson namnet på baren. Köttrestaurang
Det är han tillsammans med restaurangchefen Iain Hay som bildat ett nytt bolag och den nya baren.I onsdags blev det bestämt. Tillståndsutskottet gav klartecken för servering i RickRocks gamla lokaler.- Vi kommer att öppna i början av februari, det är ännu svårt att säga exakt när, berättar Kenneth Parkko som tog över ansökan efter att Lars Fredheim fått avslag.Men Parkko tycks ha ärvt Fredheims dröm att öppna ett ställe för livemusik. - Det ska vara en köttrestaurang i amerikansk stil med mycket grillat och naturligtvis livemusik, berättar han. Spännande
Parkko har ingen tidigare erfarenhet av restaurangbranschen, men lokalerna känner han till väl.- Jag var här mycket när det hette Lord Hill. Det är verkligen trevliga och spännande lokaler, men de behöver renoveras.Det är också därför det dröjer ett tag innan de kan öppna. Ännu återstår en del arbete med lokalen, men mycket är redan gjort. För flera veckor sedan påbörjades arbetet med att snygga till lokalen. - Vi ville kunna öppna så fort vi fick serveringstillstånd, det var därför vi började renovera redan innan vi fått tillstånd, förklarar Parkko.Danstillstånd
Det var från början tänkt att Fredheim skulle ha startat upp verksamheten och att den efter något år skulle gått över till Parkko. Men eftersom Fredheim fick ett muntligt avslag tog han tillbaka sin ansökan.- Och då tog jag över tidigare, säger Parkko.Nu är det han tillsammans med systern Angela Parkko som ska få i gång verksamheten. Och dans blir det. De har även fått danstillstånd från polisen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om