Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu ska Vrinneviskogen städas upp

Vrinneviskogen är på väg att städas efter den stora stormen.
Kommunekolog Eva Siljeholm har varit ute på inventering och säger att stora delar har klarat sig bra.

Norrköping2005-01-20 06:00
- Vissa delar av vandringslederna har drabbas av stora mängder nedfallna träd och där är brötor, men nästa vecka sätter man igång och sågar.
Med "normal försiktighet" ska det inte vara farligt för motionärer att använda spåren.
Med hjälp av egna anställda inom Skog & Natur är arbetet igång, dessutom krävs extra folk och maskiner av typen traktorer och de lånas in.
- Vi rensar först upp längs stigarna, men i ett område som Vrinnevi som är naturreservat kommer vi också att städa upp en bit in från stigar och vägar, ungefär ett 50-tal lmeter in i skogen.
I andra områden får veden ligga kvar närmare gångstigarna.
- Kyla vore bra nu, säger Eva Siljeholm, för veden alltså, kanske inte lika bra för dom som inte har el förstås. Men det gör att insektsangreppen hejdas och vi hinner ta vara på mer av det som fallit.
Priserna kommer nu snabbt att sjunka på trävirket.
- Dessutom kommer en hel del att köras sönder av skogsredskapen, säger Eva Siljeholm. Men de traktorer vi lånar in med folk är ganska skonsamma ändå.
I Långtorp där det är mycket barn är röjningsarbetet nästan färdigt.
- Barnen ska veta att det är farligt att leka i vindfällor och att det är farligt att leka nära nedfallna träd. Det kan ju se lockande ut, men kan alltså vara livsfarligt för det kan hända att man kläms fast.
De största skadorna är där skogen har gallrats, då är inte resten lika stormfast. Gammal skog, dvs runt 200 år, brukar vara stormfast och sådan finns mycket runt till exempel Glottern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om