In i det sista på tisdagen förbereddes lokalen i Lyckankvarteren i city inför öppnandet på onsdagen. Holy Greens är en rikstäckande salladskedja, och kollegor från Örebro och Malmö var på plats för att hjälpa till.
Den som ska driva Holy Greens i Norrköping är restaurangchefen och Linköpingsbon Jonas Carlsson. Med Holy Greens får Norrköpingsborna ett hälsosamt alternativ till både lunch och middag, säger han.
– Det finns mycket alternativ här i stan, många bra restauranger i andra kategorier, men vi känner att vi fyller ett tomrum i Norrköping, när det kommer till ordentliga, bra sallader och bra mat för folk som faktiskt vill äta gott och hälsosamt, säger Jonas Carlsson.
På menyn står elva olika sallader, som alla görs från grunden, samt en varm, vegansk ”Chili Bowl”, baserad på bönor. Men allt är inte vegetariskt.
– Det finns något för alla. Gluten- och laktosfritt, veganskt och vegetariskt, men även biff, kyckling, lax och räkor.
Som bas väljer man bland annat mellan svart råris, havreris och nudlar. På menyn framgår det vilket klimatavtryck rätten gör.
På Holy Greens kan man äta på plats, hämta mat eller som företag beställa luncher som körs ut. Holy Greens erbjuder även utkörning för privatpersoner med Wolt och Uber Eats.
Jonas Carlsson kommer närmast från hamburgerkedjan Bastard Burgers i Jönköping.
Du går från en hamburgerrestaurang till en salladsrestaurang. En kontrast kan man tycka.
– Ja, verkligen, men där var det likadant, att man brydde sig mycket om råvarorna. Sånt är viktigt för mig, säger Jonas Carlsson.
Fem personer, och några som kommer in extra, arbetar vid Holy Greens i Norrköping.
– Det känns jätteroligt att lansera Holy Greens i Norrköping, en stad full av energi. Förhoppningen är att bidra ytterligare till detta med våra goda, hållbara och hälsosamma sallader. Vi tror att vårt koncept kan komplettera Norrköpings i övrigt goda utbud av restauranger, säger David Egonson, medgrundare och konceptansvarig på Holy Greens.
Holy Greens finns även i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Växjö, Sundsvall och Helsingborg. I februari öppnar även två restauranger i Jönköping.
En målsättning för salladskedjan är att i så stor utsträckning som möjligt använda svenska råvaror i säsong.