Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu öppnar Holy Greens – med sallader på menyn

Från choklad till grönt. I dag, onsdag, öppnar salladskedjan Holy Greens sin första restaurang i Norrköping, i chokladmakarna Jollas gamla lokal på Hantverkaregatan.

Salladsrestaurangen Holy Greens öppnar i Jolla Chokladmakarnas gamla lokal på Hantverkaregatan. Gamla skyltar tas ned och nya kommer upp. Jonas Carlsson är restaurangchef.

Salladsrestaurangen Holy Greens öppnar i Jolla Chokladmakarnas gamla lokal på Hantverkaregatan. Gamla skyltar tas ned och nya kommer upp. Jonas Carlsson är restaurangchef.

Foto: Susanna Beskow Norgren

Norrköping2022-01-12 06:45

In i det sista på tisdagen förbereddes lokalen i Lyckankvarteren i city inför öppnandet på onsdagen. Holy Greens är en rikstäckande salladskedja, och kollegor från Örebro och Malmö var på plats för att hjälpa till. 

Den som ska driva Holy Greens i Norrköping är restaurangchefen och Linköpingsbon Jonas Carlsson. Med Holy Greens får Norrköpingsborna ett hälsosamt alternativ till både lunch och middag, säger han.

undefined
"Det känns jättekul", säger restaurangchef Jonas Carlsson om att öppna Holy Greens i Norrköping.

– Det finns mycket alternativ här i stan, många bra restauranger i andra kategorier, men vi känner att vi fyller ett tomrum i Norrköping, när det kommer till ordentliga, bra sallader och bra mat för folk som faktiskt vill äta gott och hälsosamt, säger Jonas Carlsson.

undefined
Salladen "Asiatisk räka". Ett av flera alternativ.

På menyn står elva olika sallader, som alla görs från grunden, samt en varm, vegansk ”Chili Bowl”, baserad på bönor. Men allt är inte vegetariskt.

– Det finns något för alla. Gluten- och laktosfritt, veganskt och vegetariskt, men även biff, kyckling, lax och räkor. 

Som bas väljer man bland annat mellan svart råris, havreris och nudlar. På menyn framgår det vilket klimatavtryck rätten gör.

På Holy Greens kan man äta på plats, hämta mat eller som företag beställa luncher som körs ut. Holy Greens erbjuder även utkörning för privatpersoner med Wolt och Uber Eats.

Jonas Carlsson kommer närmast från hamburgerkedjan Bastard Burgers i Jönköping. 

Du går från en hamburgerrestaurang till en salladsrestaurang. En kontrast kan man tycka.

– Ja, verkligen, men där var det likadant, att man brydde sig mycket om råvarorna. Sånt är viktigt för mig, säger Jonas Carlsson.

Fem personer, och några som kommer in extra, arbetar vid Holy Greens i Norrköping.

undefined
Holy Greens öppnar i Lyckankvarteren.

– Det känns jätteroligt att lansera Holy Greens i Norrköping, en stad full av energi. Förhoppningen är att bidra ytterligare till detta med våra goda, hållbara och hälsosamma sallader. Vi tror att vårt koncept kan komplettera Norrköpings i övrigt goda utbud av restauranger, säger David Egonson, medgrundare och konceptansvarig på Holy Greens. 

Holy Greens finns även i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Växjö, Sundsvall och Helsingborg. I februari öppnar även två restauranger i Jönköping. 

En målsättning för salladskedjan är att i så stor utsträckning som möjligt använda svenska råvaror i säsong. 

Karta: Hantverkaregatan 30
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!