Hon har följt träden, sett hur de knoppats och hur löven slagit ut.
– Det är så klart en jättehärlig känsla att se grönska på Östra Promenaden igen, säger Carolina Olsson.
När Promenaden skulle förnyas tog man ned 162 lindar och planterade 190 nya. Att det är fler än man tagit bort beror på att man återskapat den historiska koppling som funnits mellan Södra Promenaden och Östra Promenaden, den böj som länkade samman de båda.
Den 3 juni öppnar man upp den här första delen av Promenaden, runt Gustaf Adolfsplan, något som då ska firas.
För nyplanterade träd är det viktigt med en bra etableringsskötsel under de första åren.
– I det ingår bevattning, som är en viktig sak. Så fort träden börjar reagera för att det blir varmare och ljusare så måste man vara med och vattna dem och sköta om dem, så de ska få en bra etablering och rota sig på den nya platsen, säger Carolina Olsson.
Just nu ser det ut som på gamla bilder av Östra Promenaden, från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, med samma storlek på träden som det var då.
– Ja, det är lite häftigt att jämföra. Nu har vi även i möbleringen valt modeller som passar in i en historisk miljö, till exempel parksoffor, papperskorgar och belysningen i Östra Promenaden. Det är också viktigt när vi jobbar i ett byggnadsminne med så höga kulturhistoriska värden.
De nya lindarna kommer från skott från de gamla träden. Sticklingarna som togs på 1990-talet har odlats upp till de träd som nu står här.