Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Nu är strejken deras vardag

Vårdstrejken är inne på fjärde veckan. Hos de strejkande finns fortfarande hopp om att Vårdförbundet ska få igenom sina krav. Av de 119 strejkande vid Vrinnevisjukhuset är nu många ute på stan, delar ut flygblad och informerar allmänhet om strejken.  - Vi jobbar för dem som arbetar, konstaterar Anne Jelvehed.

Varje dag samlas de strejkande till aktiviteter i Matteusgården. Nu handlar det mycket om att sprida information om strejken till allmänheten.

Varje dag samlas de strejkande till aktiviteter i Matteusgården. Nu handlar det mycket om att sprida information om strejken till allmänheten.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2008-05-14 03:00
Kamplustan är god hos de biomedicinska analytiker som Folkbladet pratar med på Matteusgården. Här träffas de medlemmar från Vårdförbundet som strejkar, för att delta i dagliga aktiviteter. Efter manifestationen den 7 maj handlar nu mycket om att skriva insändare, tillverka flygblad och att vara ute på stan för att bilda opinion berättar Calle Arvidsson. Han arbetar som biomedicinsk analytiker vid den fysiologiska kliniken vid Vrinnevisjukhuset. - Det känns som om vi har stöd från allmänheten. "Stå på er" säger människor till oss. När jag gick strejkvakt utanför Vrinnevisjukhuset träffade jag en man vars operation hade blivit inställd. Även han stödde oss, säger Calle Arvidsson. Förståelsen finns
Mycket handlar om okunskap, för när folk får veta hur lite de vårdanställda tjänar så finns stor förståelse för strejken enligt Calle Arvidsson. Han konstaterar : - Det kom en rapport från TCO häromdagen som visade att det inte har hänt något med kvinnolönerna sedan 2002, om man gör en jämförelse med männens löner. Trots att kamplustan är god känner Anne Jelvehed, Marie Jonsson och Lotta Flodman ofta dåligt samvete för sina patienters skull. Eftersom det är anställda vid den fysiologiska kliniken, vid röntgen och operation som är uttagna i strejken, så försenas diagnostiken och väntan blir kännbar för patienterna. - Men vi tänker vinna det här. Vi har för dåligt betalt. Jag läste nyligen i en tidning om en nyutexaminerad sjuksköterska som började att arbeta på en brädgård istället, eftersom lönen var bättre där säger Calle Arvidsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om