Norrköpingsbaserat äldreomsorgsbolag får ny ägare

Forenede Care slutför förvärvet av det Norrköpingsbaserade äldreomsorgsbolaget A&O Ansvar och Omsorg efter godkännande av Konkurrensverket och blir nu tredje störst inom äldreboenden i Sverige.

Sakarias Mårdh, vd A&O, Frank Mårdh, grundare till  A&O, Madeleine Lundström, vd Forenede Care och Lars Folkmann, koncernchef Forenede.

Sakarias Mårdh, vd A&O, Frank Mårdh, grundare till A&O, Madeleine Lundström, vd Forenede Care och Lars Folkmann, koncernchef Forenede.

Foto: Forenede Care

Norrköping2023-02-01 17:06

Det familjeägda bolaget A&O har drivit äldreomsorg sedan 1993, vilket gör bolaget till en av de äldsta aktörerna inom vård och omsorg. Det är Sveriges femte största bolag inom vård och omsorg. Bolaget driver äldreomsorg i flera kommuner och har 2 500 medarbetare. Det första boendet som startades var Vrinnevihus i Norrköping.

Genom köpet förstärker Forenede Care sin position på marknaden och blir nu det tredje största omsorgsbolaget inom äldreboende i Sverige med totalt 62 boenden. 

– Vi är väldigt glada att nu få välkomna A&O Ansvar och Omsorg och alla fantastiska medarbetare in i Forenede Care. Tillsammans kommer vi bli ännu bättre och jag ser fram emot att nu på riktigt påbörja arbetet med att bygga vår gemensamma kultur och bli det bästa bolaget för alla våra kunder, medarbetare och samarbetspartners. Denna förstärkning av kunskap kommer naturligtvis också påverka våra andra verksamheter inom hemtjänst, ASiH, personlig assistans och palliativ vård på ett positivt sätt, på säger Madeleine Lundström, vd Forenede Care.

– Jag känner mig väldigt glad att vi nu kan ta nästa steg och påbörja integrationen av A&O Ansvar och Omsorg in under Forenede Cares varumärke och namn. Både jag och min far Frank som grundade bolaget är övertygade om att Forenede Care och A&O Ansvar och Omsorg passar perfekt tillsammans och vi ser att detta kommer påverka branschen på ett positivt sätt, säger Sakarias Mårdh, avgående vd för A&O Ansvar och Omsorg.

A&O har fyra äldreboenden i Norrköping. Förutom Vrinnevihus är det Konstantinopel, Klingsbergsgatan och Albrektsvägen.

Forenede Care är en del av den familjeägda koncernen Forenede. Nyheten att köpet var på gång kom i december förra året. Den 17 januari kom klartecken från Konkurrensverket och på onsdagen slutfördes affären. Forenede Care kommer med förvärvet att fördubbla sitt äldreboendesegment och har nu totalt 7 400 medarbetare. 

Får det här några konsekvenser för Norrköping?

– Nej, tvärtom så skulle jag vilja säga att det här stärker båda bolagen, vi blir starkare tillsammans och har större möjligheter att utveckla framtidens omsorg. Det är två familjeägda företag som slås ihop. Vi har liknande värderingar och tankar och det kommer att vara positivt för Norrköping, säger Roy Sundvall, marknads- och kommunikationschef vid Forenede Care.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!